Välkomna till bords!
Meny 13–17 oktober 2025
Måndag 13/10
Alla: Italiensk pastasås med linser. Serveras med pasta, riven parmesan, rostad spetskål och rivna rödbetor.
Tisdag 14/10
H: Fisk (torsk/kolja) med äggsås. Serveras med kokt potatis, broccoli och rivna morötter.
V: Paneer Masala. Serveras med ris, broccoli, rivna morötter och naanbröd.
Onsdag 15/10
Alla: Grekisk paj med oliver, aubergine, fetaost. Serveras med grekisk sallad och yoghurt- och vitlökssås.
Torsdag 16/10
H: Sydfransk fisksoppa (sej). Serveras med aioli och baguetter.
V: Sydfransk soppa med halloumi. Serveras med aioli och baguetter.
Fredag 17/10
H: Älgskavsgryta. Serveras med rostad potatis, lingon, ärter och blandad sallad.
V: Höstlig svampgryta. Serveras med rostad potatis, lingon, ärter och blandad sallad.
Dessert: Ugnsbakade äpplen med mandelmassa. Serveras med vaniljglass.
Välkomna!
Matlag 1
Meny 6–10 oktober 2025
Måndag 6/10
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och ångade morötter
Tisdag 7/10
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Rökt tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och gröna ärtor, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 8/10
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk spenat och rostade pumpakärnor
H: Bräckt kassler
V: Stekt norrländsk grillost
Torsdag 9/10
Alla: Ärtsoppa, pannkaka och hemlagad hallonsylt
Ångade rödbetor och böngroddar
Husman topping: Stekt rimmat fläsk
Vegetarisk topping: Stekta rökiga champinjoner
Fredag 10/10
H: Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater
V: Biffar på ärtbaserad vegetarisk färs med fetaost och soltorkade tomater
Alla: Basilikayoghurtsås, ugnsrostade potatisklyftor och grönsallad
Efterrätt: Hemgjord mangoglass med havresmul
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 29 september – 3 oktober 2025
Måndag 29/9
Rotfruktsgratäng toppad med belugalinser, honung och rostade solrosfrön + tzatziki och hummus
Tisdag 30/9
H: Ajvarfisk
V: Tofugott med ajvar
Alla: Kokt potatis, haricots verts med cannelonibönor och vitlök
Onsdag 1/10
H: Bratwurst
V: Chorizokorv
Alla: Potatissallad, rivna morötter
Torsdag 2/10
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 3/10
H: Lysande gul fisk med räkor och musslor
V: Medelhavsfyllda zucchini
Alla: Kokt potatis, veckans sallad
Dessert: Blandade bär med glass
VÄLKOMMEN TILL BORDS!
Matlag 5
Meny 22–26 september 2025
Måndag 22/9
Alla: Tacos med mustig bönröra, grönsaker, såser, tortillabröd, chips
Tisdag 23/9
H: Vit fisk i mustig tomatsås, potatis, rårivna morötter, ugnsbakad rotselleri i god dressing
V: Kikärtsbiffar samt ovanstående tillbehör
Onsdag 24/9
Alla: Nikkaluokta-gryta, blandad sallad med lingondressing, hembakat mjukt surdegsbröd
Torsdag 25/9
H: Räkor Indienne, basmatiris, färsk gurka, tomat-focaccia
V: Halloumi Indienne samt ovanstående tillbehör
Fredag 26/9
H: Porterstek med god sås, frasig potatisrulle, svarta vinbär, pressgurka samt ångad broccoli
V: Mustig svamp/rotfruktsgryta samt ovanstående tillbehör
Dessert: Krusbärsgott i glas med knäckig kaka
Välkomna till matlag 4:s matvecka!
Meny 15–19 september 2025
Måndag 15/9
Grekisk sallad med stora, vita bönor serveras med ugnsstekt squash och grekiskt fetabröd
Tisdag 16/9
H: Sej med crème fraîche och mandeltäcke
V: Vegbullar med sås
Alla: Kokt potatis, morötter, vitkål
Onsdag 17/9
H: Paella med ris, räkor, champinjoner, saffran m.m.
V: Paella med ris, halloumi, champinjoner, saffran m.m.
Alla: Grönsallad
Torsdag 18/9
H: Lasagne med köttfärs
V: Lasagne med zucchini, gröna ärtor och belugalinser
Fredag 19/9
H: Fläskytterfilé med rödlök, tomater, paprika och fetaostkräm
V: Bourgignongryta, serveras med rödlök, tomater och paprika
Alla: Klyftpotatis och sallad
Efterrätt: Lingonkaka med lättvispad grädde
VÄLKOMNA!
Matlag 3
Meny 8–12 september 2025
Måndag 8/9
Alla: Potatis- och zucchiniplättar, stekt ris med svamp och svartkål, morotssallad med keso och vitlök
Tisdag 9/9
V: Vegobollar, potatismos, ärtor och lingon
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
Onsdag 10/9
Alla: Ratatouille, belugalinssallad, och mathavre
Torsdag 11/9
V: Vegetarisk kålpudding med spets- och grönkål, kokt potatis och het lingonsås
H: Klassisk kålpudding, kokt potatis och lingonsylt
Fredag 12/9
V: Pankofriterad fetaost, tomat- och gurksallad med kalamataoliver, tzatziki och klyftpotatis
H: Krämig currydoftande fiskgryta, hembakade baguetter, haricots verts i rödlöksvinägrett
Efterrätt: Knäckig rödavinbärspaj med vaniljglass
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 1–5 september 2025
Måndag 1/9
Alla: Italiensk pastasås med linser. Serveras med pasta, riven parmesan, rostad spetskål och rivna rödbetor.
Tisdag 2/9
H: Fisk (kolja) med äggsås. Serveras med kokt potatis, broccoli och rivna morötter.
V: Paneer Masala. Serveras med ris, broccoli och rivna morötter.
Onsdag 3/9
Alla: Grekisk paj med oliver, aubergine, fetaost. Serveras med grekisk sallad och yoghurt- och vitlökssås.
Torsdag 4/9
H: Sydfransk fisksoppa (sej). Serveras med aioli och baguette.
V: Sydfransk soppa med halloumi. Serveras med aioli och baguette.
Fredag 5/9
H: Viltskavsgryta. Serveras med rostad potatis, lingon, ärter och blandad sallad.
V: Höstlig svampgryta. Serveras med rostad potatis, lingon, ärter och blandad sallad.
Dessert: Ugnsbakade äpplen med mandelmassa. Serveras med vaniljglass.
Välkomna önskar matlag 1
Meny 25–29 augusti 2025
Måndag 25/8
Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och ångade morötter
Tisdag 26/8
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Rökt tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och gröna ärtor, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 27/8
H: Bräckt kassler
V: Stekt norrländsk grillost
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk spenat, bönsallad och rostade pumpakärnor
Torsdag 28/8
Krämig potatis- och purjolökssoppa, hembakt mörkt bröd med ost, rostade pumpakärnor, ångade rödbetor
Fredag 29/8
H: Torskgratäng med räkor, kokt potatis
V: Mustig tomat- och lökpaj, fetaostkräm
Alla: Broccoli och grönsallad
Efterrätt: Knäckig paj med husets bär och vaniljglass
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 18–22 augusti 2025
Måndag 18/8
Rotfruktsgratäng med tre goda röror …
Tzatziki, hummus och rostade gråärtor i honung
Tisdag 19/8
V: Stekt halloumi med paprika, haricots verts, ingefära
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära
Kokta rödbetor och kokt potatis
Onsdag 20/8
V: Chorizokorv
H: Frukostkorv
Potatissallad och rivna morötter
Torsdag 21/8
Favoritsoppan med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 22/8
V: Medelhavsbiffar
H: Lysande gul fisk med räkor och musslor
Kokt potatis, veckans sallad
Dessert: Bär med glass
Varmt välkommen till bords
önskar matlag 5!
Meny 9–13 juni 2025
Måndag 9/6
Boureki (potatis, zucchini. fetaost, tomater m.m.)
Serveras med morotsröra, picklad rödlök samt ett varmt nybakat bröd
Tisdag 10/6
H: Ugnsångad fisk med varm gräslökssås och hackat ägg
Serveras med kokt potatis, ångad purjolök
V: Broccolipaj och bönröra
Onsdag 11/6
H: Kryddiga kycklingfärsspett.
V: Halloumi/grönsaksspett
Serveras med krispiga potatisklyftor, ugnsrostad lök och kall crèmefraichesås
Torsdag 12/6
Pasta med spenat och ädelost-sås
Till detta har vi rivna morötter och en varm rödbets/rödlöksblandning
Fredag 13/6
Nu firar vi in sommaren stort!
Här bjuds på ett dignande buffébord med rätter tillagade från våra frysar, t.ex:
Marinerat kött
Marinerad oumph
Inkokt fisk med kall sås
Skinkpaj
Mördegsflarn med svamp
Ägghalvor med räkor
Ägghalvor med rom
Potatissallad
Blandad sallad
Dessert: Britta-tårta med jordgubbar
Välkomna!
Matlag 4
Meny 2–5 juni 2025
Måndag 2/6
Grekisk sallad med matvete, fetaost och vitost
Hembakat bröd
Tisdag 3/6
H: Torsk med crème fraiche och mandeltäcke
V: Vegobollar med tzatsiki
Alla: Potatis, morötter
Onsdag 4/6
H: Paella med ris, räkor, champinjoner, saffran m.m.
V: Paella med ris, champinjoner, halloumi, saffran m.m.
Alla: Grönsallad
Torsdag 5/6
H: Lasagne med köttfärs
V: Lasagne med zucchini och gröna ärtor
Alla: Rödkål
Fredag 6/6
SVERIGES NATIONALDAG
Välkomna!
Matlag 3
Meny 26–28 maj 2025
Måndag 26/5
Alla: Spagetti bolognese vegetale, parmesanost och spetskålssallad med basilikadressing
Tisdag 27/5
V: Grekisk linssoppa, hembakt surdegsbröd med fetaoströra
H: Klassisk köttsoppa med rotsaker och långkokt högrev
Onsdag 28/5
V: Halloumi- och morotsbiffar, kryddigt ris med svarta bönor, srirachamajosås och spetskålssallad
H: Panerad fisk, remouladsås, kokt potatis, ärtor och rårivna morötter
Torsdag och Fredag
Köket stängt för Kristi himmelsfärd. Flyg säkert! 🙂
Matlag 2
Meny 19–23 maj 2025
Måndag 19/5
Alla: Italiensk pastasås med linser. Serveras med pasta, riven parmesan, rostad spetskål samt coleslaw.
Tisdag 20/5
H: Kolja/Torsk med äggsås. Serveras med kokt potatis, kokta ärter och broccoli.
V: Paneer Masala. Serveras med ris, kokta ärter och broccoli.
Onsdag 21/5
Alla: Mexikansk grönsakspaj. Serveras med tomat- och löksallad.
Torsdag 22/5
H: Flickornas gröna fisksoppa. Serveras med aioli och linssallad.
V: Flickornas gröna bönsoppa. Serveras med aioli, linssallad och brieost.
Fredag 23/5
H: Kryddiga lammfärsbiffar. Serveras med potatisgratäng, tsatsiki och en blandad sallad.
V: Medelhavsbiffar. Serveras med potatisgratäng, tsatsiki och en blandad sallad.
Dessert: Änglamat
Varmt välkomna önskar matlag 1!
Meny 12–16 maj 2025
Måndag 12/5
Alla: Tabbouleh på svenska med fetaost, hembakt bröd och ångad broccoli
Tisdag 13/5
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Rökt tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och gröna ärtor, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 14/5
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk spenat, bönsallad och rostade pumpakärnor
H: Bräckt kassler
V: Stekt norrländsk grillost
Torsdag 15/5
H: Hemlagade köttbullar
V: Hemlagade vegobullar
Alla: Pasta, italiensk tomatsås och ångad vitkål
Fredag 16/5
H: Delikatesslax i ugn
V: Galette med parmesankräm och sparris, tomatsallad
Alla: Kokt potatis, örtagårdssås, grönsallad och gurka
Efterrätt: Pannacotta med rabarber- och jordgubbskompott
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 5–9 maj 2025
Måndag 5/5
Vegetarisk lasagne med keso och spenat, sallad med kidneybönor, vitkålssallad
Tisdag 6/5
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Vegbullar med ajvar/gräddsås
Alla: Svenskt havreris, rödbetssallad med äpple, kapris och crème fraiche
Onsdag 7/5
H: Ugnsstekt falukorv
V: Ugnsstekt vegkorv
Alla: Potatismos, finrivna morötter
Torsdag 8/5
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 9/5
H: Tjälknöl
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatisgratäng, veckans sallad
Dessert: Apelsinsallad med anis och glass
VÄLKOMMEN TILL BORDS!
Matlag 5
Meny 28–30 april 2025
Måndag 28/4
Grekisk boureki med tzatziki och nybakat mjukt formbröd med ost
Morotskräm och snabbpicklad rödlök
Tisdag 29/4
H: Ångad torsk med varm gräslökssås och hackat ägg
V: Broccolipaj med fetaost och stekt bönröra
Serveras med lättkokt purjolök och rivna morötter
Onsdag 30/4
Husets festliga oumphgryta (lika god som originalet)
Ugnsrostad potatis, vitlöksfrästa haricots verts och en grönsallad med mango och rädisor
Dessert: Eton Mess (en läcker blandning av rabarber, hallon, maräng och fluffig grädde)
Trevlig Valborg!
Välkommen önskar Matlag 4
Meny 22–25 april 2025
Tisdag 22/4
Broccolisoppa, hembakat bröd
Ostkaka gjord på keso, sylt/ bär
Rivna morötter
Onsdag 23/4
H: Paella med räkor, champinjoner, ris, paprika, ärtor
V: Paella med halloumi, champinjoner, ris, paprika, ärtor, saffran
Alla: Grönsallad
Torsdag 24/4
H: Kolja med crème fraiche och mandeltäcke
V: Vegkorvgryta med rotfrukter
Alla: Potatis, rödkål och purjolök
Fredag 25/4
H: Fläskytterfilé med rödlök, tomater, paprika och fetaostkräm
V: Bourguignongryta
Serveras med rostad rödlök, tomater och paprika
Alla: Klyftpotatis och rostad blomkål
Efterrätt: Lingonkaka med lättvispad grädde
Välkomna!
Matlag 3
Meny 14–17 april 2025 – Trerätters påskmiddag
Måndag 14/4
Alla: Zucchiniplättar med fetaost och dill, klyftpotatis, tsatsiki och sallad
Tisdag 15/4
V: Vegetarisk pytt med stekt ägg
H: Makrill i ugn med dill i havregrädde, potatis, ärtor och råkost
Onsdag 16/4
Alla: Grekisk linssoppa, ugnsbakade rödbetor med fetaost samt hembakat bröd
Skärtorsdag 17/4 – Trerätters påskmiddag
Förrätt: Zucchinicarpaccio med ruccola, pinjenötter och parmesan
Varmrätt V: Quornfilé de luxe, svartrot, kronärtskocka, god sås och krispig potatis
Varmrätt H: Ugnsstekt lax, grönsaker, god sås och krispig ugnspotatis
Efterrätt: Marängtårta med havtorn
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 7–11 april 2025
Måndag 7/4
Alla: Italiensk pastasås med linser. Serveras med pasta, riven parmesan, rostad spetskål samt coleslaw.
Tisdag 8/4
H: Kolja/Torsk med äggsås. Serveras med kokt potatis, kokta ärter och broccoli.
V: Paneer Masala. Serveras med ris, kokta ärter och broccoli.
Onsdag 9/4
Alla: Mexikansk grönsakspaj. Serveras med tomat- och löksallad.
Torsdag 10/4
H: Flickornas gröna fisksoppa. Serveras med aioli och linssallad.
V: Flickornas gröna bönsoppa. Serveras med aioli, linssallad och brieost.
Fredag 11/4
H: Kryddiga lammfärsbiffar. Serveras med potatisgratäng, tsatsiki och en blandad sallad.
V: Medelhavsbiffar. Serveras med potatisgratäng, tsatsiki och en blandad sallad.
Dessert: Änglamat
Varmt välkomna önskar matlag 1!
Meny 31 mars – 4 april 2025
Måndag 31/3
Zeinas vegetariska färssås med pasta och vintersallad
Tisdag 1/4
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Rökt tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och ångad broccoli, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 2/4
H: Korv Stroganoff
V: Vegetarisk korv Stroganoff
Alla: Havreris, ångad vitkål
Torsdag 3/4
Ärtsoppa, hårt bröd och ost, ångade morötter och rostade pumpakärnor
Tunna pannkakor med hemlagad sylt
Fredag 4/4
H: Hjortgryta med syltlök och timjan
V: Gryta med viltsmak på naturella vegobitar
Alla: Klyftpotatis och grönsallad
Efterrätt: Cheesecake med bärkompott
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 24–28 mars 2025
Måndag 24/3
Vegetarisk lasagne med keso och spenat, sallad med kidneybönor, vitkålssallad
Tisdag 25/3
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Stekt halloumi med paprika, haricots verts och ingefära
Alla: Svenskt havreris, rödbetssallad med äpple, kapris och crème fraiche
Onsdag 26/3
H: Ugnsstekt falukorv
V: Ugnsstekt vegkorv
Alla: Potatismos, finrivna morötter
Torsdag 27/3
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 28/3
H: Tjälknöl
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatisgratäng, veckans sallad
Dessert: Apelsinsallad med anis och glass
Välkommen till bords!
Matlag 5
Meny 17–21 mars 2025
Måndag 17/3
Grekisk boureki med tzatziki och nybakat mjukt surdegsbröd
Morotskräm och snabbpicklad rödlök
Tisdag 18/3
H: Ångad torsk med varm gräslökssås och hackat ägg
V: Broccolipaj med fetaost och stekt bönröra
Serveras med lättkokt purjolök och rivna morötter
Onsdag 19/3
Ostiga rödbetsbiffar med stekt ris och svamp, serveras med en klick yjoghurt
Torsdag 20/3
H: Krämig räkpasta
V: Krämig spenat/ädelostpasta
Till det serveras rostade rödbetor/rödlök och rivna morötter
Fredag 21/3
H: Husets festliga köttgryta (nötkött+älg)
V: Husets vegetariska köttgryta (oumph)
Till det serveras ugnsrostad potatis och sallad
Efterrätt: Blåbärsmousse med chokladsnö
Välkommen önskar Matlag 4
Meny 10–14 mars 2025
Måndag 10/3
Broccolisoppa, hembakat bröd
Ostkaka gjord på keso, sylt/bär
Rivna morötter
Tisdag 11/3
H: Kolja med crème fraiche och mandeltäcke
V: Vegkorvgryta med rotfrukter
Alla: Potatis, ärtor och broccoli
Onsdag 12/3
H: Pizza med räkor, champinjoner, spenat, soltorkade tomater
V: Pizza med champinjoner, spenat, oliver, soltorkade tomater
Alla: Vitkålssallad
Torsdag 13/3
H: Fisksoppa/gryta med saffran
V: Halloumigryta med basilika, vitlök och citron
Alla: Hårt bröd, rödkålssallad och fräst purjolök
Fredag 14/3
H: Fläskytterfilé med rödlök, tomater, paprika och fetaostkräm
V: Bourguignongryta, serveras med rostad rödlök, tomater och paprika
Alla: Klyftpotatis och rostad blomkål
Efterrätt: Lingonkaka med lättvispad grädde
Välkomna!
Matlag 3
Meny 24–28 februari 2025
Måndag 24/2
Italiensk pastasås med linser
Rostad spetskål och coleslaw
Tisdag 25/2
Kolja med äggsås och kokt potatis
Röd curry med grönsaker, färs och potatis
Onsdag 26/2
Mexikansk grönsakspaj med tomatsallad
Torsdag 27/2
Flickornas gröna fisksoppa med aioli och linssallad
Flickornas gröna bönsoppa med aioli, linssallad och camembertost
Fredag 28/2
Kryddiga lammfärsbiffar med tsatsiki och potatisgratäng
Medelhavsbiffar med tsatsiki och potatisgratäng
Efterrätt: Änglamat
VARMT VÄLKOMNA!
Hälsar matlag 1
Meny 17–21 februari 2025
Måndag 17/2
Zeinas vegetariska färssås med pasta och vintersallad
Tisdag 18/2
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och ångad broccoli, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 19/2
H: Korv stroganoff
V: Vegetarisk korv stroganoff
Alla: Matvete, ångad vitkål
Torsdag 20/2
Ärtsoppa, hårt bröd och ost, ångade morötter och rostade pumpakärnor
Tunna pannkakor med hemlagad sylt
Fredag 21/2
H: Hjortgryta med syltlök och timjan
V: Gryta med viltsmak på naturella vegobitar
Alla: Klyftpotatis och grönsallad
Efterrätt: Vaniljglass med apelsinsås och knäckflarn
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 10–14 februari 2025
Måndag 10/2
Vegetarisk lasagne med keso och spenat, sallad med kidneybönor, vitkålssallad
Tisdag 11/2
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Stekt halloumi med paprika, haricots verts och ingefära
Alla: Svenskt havreris, rödbetssallad med äpple, kapris och crème fraiche
Onsdag 12/2
H: Ugnsstekt falukorv
V: Ugnsstekt vegkorv
Alla: Potatismos, finrivna morötter
Torsdag 13/2
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 14/2
H: Tjälknöl
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatisgratäng, veckans sallad
Dessert: Apelsinsallad med anis och glass
Välkommen till bords!
Matlag 5
Meny 3–7 februari 2025
Måndag 3/2
Grekisk boureki med tzatziki och nybakat mjukt surdegsbröd
Morotskräm och snabbpicklad rödlök
Tisdag 4/2
H: Ångad torsk med varm gräslökssås och hackat ägg
V: Broccolipaj med fetaost och stekt bönröra
Serveras med lättkokt purjolök och rivna morötter
Onsdag 5/2
Ostiga rödbetsbiffar med rostad matvetesallad
Torsdag 6/2
H: Krämig räkpasta
V: Krämig spenat/ädelostpasta
Till det serveras rostade rödbetor/rödlök och rivna morötter
Fredag 7/2
H: Husets festliga köttgryta (nötkött+älg)
V: Husets vegetariska köttgryta (oumph)
Till det serveras ugnsrostad potatis och sallad
Efterrätt: Blåbärsmousse med chokladsnö
Välkommen önskar Matlag 4
Meny 27–31 januari 2025
Måndag 27/1
Broccolisoppa, hembakat bröd
Ostkaka gjord på keso, sylt/bär, rivna morötter
Tisdag 28/1
H: Kolja med crème fraiche och mandeltäcke
V: Vegkorvgryta med rotfrukter
Alla: Potatis, ärtor och broccoli
Onsdag 29/1
H: Pizza med räkor, champinjoner, spenat, soltorkade tomater
V: Pizza med champinjoner, spenat, oliver, soltorkade tomater
Alla: Vitkålssallad
Torsdag 30/1
H: Fisksoppa/gryta med saffran
V: Halloumigryta med basilika, vitlök och citron
Alla: Hårt bröd, rödkålssallad och fräst purjolök
Fredag 31/1
H: Fläskytterfile med rödlök, tomater, paprika och fetaostkräm
V: Bourguignongryta, serveras med rostad rödlök, tomater och paprika
Alla: Klyftpotatis och rostad blomkål
Efterrätt: Lingonkaka med lättvispad grädde
Välkomna!
Matlag 3
Meny 20–24 januari 2025
Måndag 20/1
Alla: Zucchiniplättar med fetaost och dill, klyftpotatis, tsatsiki och sallad
Tisdag 21/1
V: Halloumi-och morotsbiffar, kryddigt ris med svarta bönor, srirachamajosås och spetskålsallad
H: Kyckling- och morotsbiffar, kryddigt ris med svarta bönor, srirachamajosås och spetskålsallad
Onsdag 22/1
V: Quornfilé med dillsås, potatis, ärtor och råkost
H: Makrill i ugn med dill i havregrädde, potatis, ärtor och råkost
Torsdag 23/1
Alla: Grekisk linssoppa, ugnsbakade rödbetor med fetaost samt hembakad bröd
Fredag 24/1
V: Wokad svamp och grönsaker med nudlar
H: Helstekt fylld kalkon i ugn, kokt potatis, grönsaker och gelé
Efterrätt: Apfelstrudel med vaniljgrädde
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 13–17 januari 2025
Måndag 13/1
Ratatouille med kikärter, oliver, fetaost och hembakat bröd
Tisdag 14/1
Kolja med äggsås och kokt potatis
Röd curry med massor av grönsaker, färs och potatis
Onsdag 15/1
Mexikansk grönsakspaj med tomatsallad
Torsdag 16/1
Flickornas gröna fisksoppa med aioli och rostad spetskål
Flickornas gröna bönsoppa med aioli, rostad spetskål och camembertost
Fredag 17/1
Kryddiga lammfärsbiffar med tsatsiki och couscous
Medelhavsbiffar med tsatsiki och couscous
Efterrätt: Änglamat
VARMT VÄLKOMNA
hälsar matlag 1
Meny 16–20 december 2024
Måndag 16/12
Texmexpytt på ärtbaserad vegetarisk färs, ångade rödbetor, rostade pumpakärnor
Tisdag 17/12
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och ångad broccoli, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 18/12
Potatis- och purjolökssoppa, rödkålssallad, rostade kikärtor och rostade pumpakärnor samt hembakt bröd och ost
Torsdag 19/12
Julbord för alla
Fredag 20/12
Rester från torsdagens julbord som ev. kompletteras med några nya smårätter
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 9–13 december 2024
Måndag 9/12
Grönsakslasagne, sallad med kidneybönor, vitkålssallad
Tisdag 10/12
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Rökt paprikamarinerad halloumi med haricots verts
Alla: Ris, ugnsstekta rödbetor med timjan
Onsdag 11/12
H: Chorizokorv och falukorv
V: Chorizovegkorv
Alla: Potatissallad, finrivna morötter
Torsdag 12/12
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Inbakad smördegsrulle med svamp och ost
Fredag 13/12
H: Älggryta
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatis, pressgurka, rårörda lingon, veckans sallad
Dessert: Äppelkaka med glass
VÄLKOMMEN
önskar matlag 5
Meny 2–6 december 2024
Måndag 2/12
Grekisk boureki (zucchini/potatisgratäng), rivna morötter och snabbpicklad rödlök
Serveras med ett mjukt surdegsrågbröd
Tisdag 3/12
H: Stekt kolja med gräslökssås
V: Zucchini- och quinoabiffar, kokt potatis, vitkål/fänkålssallad, broccoli
Onsdag 4/12
Oststinna rödbetsbiffar serveras med rostad matvetesallad och gurktzatziki
Torsdag 5/12
H: Krämig räkpasta
V: Pasta med spenat och ädelostsås
Rivna morötter, rostade rödbetor/rödlök
Fredag 6/12
H: Mör ugnsstekt porchetta
V: Porchetta Anamma
Serveras med skysås, ugnsrostade rotfrukter, nykokt chutney
Efterrätt: Husets ljumma bär, vaniljglass, nybakade knäckiga flarn
Välkomna till bords önskar matlag 4
Meny 25–29 november 2024
Måndag 25/11
Broccolisoppa, hembakat bröd, rivna morötter
Ostkaka gjord på keso, sylt/bär
Tisdag 26/11
H: Strömmingsflundror med potatismos, lingonsylt
V: Pastagratäng
Alla: Rödkålssallad och fräst purjolök
Onsdag 27/11
H: Pizza med räkor, champinjoner, spenat, soltorkade tomater
V: Pizza med champinjoner, spenat, oliver, soltorkade tomater
Alla: Vitkålssallad
Torsdag 28/11
H: Kolja med crème fraiche och mandeltäcke
V: Halluomigryta med basilika, vitlök och citron
Alla: Potatis, ärtor och broccoli
Fredag 29/11
H: Pannbiff med löksky
V: Pannbiff på växtfärs, löksås
Alla: Klyftpotatis, rostade morötter och blomkål
Efterrätt: Lingonkaka med lättvispad grädde
Välkomna!
Matlag 3
Meny 18–22 november 2024
Måndag 18/11
Alla: Zucchiniplättar med fetaost och dill, klyftpotatis, tsatsiki och sallad
Tisdag 19/11
V: Vegfärslimpa i ugn med lök, äpple och champinjonsås, potatis, ärtor och råkost
H: Makrill i ugn med dill i havregrädde, potatis, ärtor och råkost
Onsdag 20/11
V: Grillad spetskål, med koreansk dressing och stekt ägg. Serveras med ris och picklad gurka
H: Grillad spetskål, med koreansk dressing och grillade kycklingvingar. Serveras med ris och picklad gurka
Torsdag 21/11
Alla: Grekisk linssoppa, ugnsbakade rödbetor med fetaost samt nybakad focaccia med rosmarin och flingsalt
Fredag 22/11
V: Quorn med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
H: Kokt torsk med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
Efterrätt: Ing-Maries päronsurpris
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 11–15 november 2024
Måndag 11/11
Ratatouille med kikärter, oliver, fetaost och hembakat bröd
Tisdag 12/11
Kolja med äggsås och kokt potatis
Röd curry med massor av grönsaker, färs och potatis
Onsdag 13/11
Mexikansk grönsakspaj med tomatsallad
Torsdag 14/11
Flickornas gröna fisksoppa med aioli och rostad spetskål
Flickornas gröna bönsoppa med aioli, rostad spetskål och camembertost
Fredag15/11
Kryddiga lammfärsbiffar med tsatsiki och couscous
Medelhavsbiffar med tsatsiki och couscous
Efterrätt: Änglamat
VARMT VÄLKOMNA!
Hälsar matlag 1
Meny 4–8 november 2024
Måndag 4/11
Alla: Texmexpytt på ärtbaserad vegetarisk färs, ångade rödbetor, rostade pumpakärnor
Tisdag 5/11
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och ångad broccoli, morotssallad med sesamfrön
Onsdag 6/11
Alla: Gratinerad blomkål och kokt potatis, vitkålssallad med äpplen
H: Stekt kassler
V: Stekt vegetarisk middagskorv
Torsdag 7/11
Alla: Potatis- och purjolökssoppa, vitkålssallad de luxe, hembakt bröd och ost
H topping: isterbandsfräs
V topping: rostade kikärtor
Fredag 8/11
H: Viltkryddade vildsvinsfärsbiffar
V: Ugnsbakade skockor med frastäcke
Alla: Svampsås, rostade potatisklyftor, ångade morötter, vintersallad
Efterrätt: Äppeldessert med havresmul
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 28 oktober – 1 november 2024
Måndag 28/10
Zucchinilåda med ris- och vegfärs (gjord på svenska ärtor) och chilismör, serverad med turkisk yoghurt
Vintersallad/vitkål, äpplen, rostade pumpafrön
Tisdag 29/10
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Halloumi, stekt med rökt paprika
Alla: Ris, ugnsstekta rödbetor med timjan
Onsdag 30/10
H: Chorizokorv
V: Chorizovegkorv
Alla: Potatissallad, finrivna morötter
Torsdag 31/10
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Nybakat bröd och ost
Fredag 1/11
H: Älggryta
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatis, pressgurka, rårörda lingon, veckans sallad
Dessert: Äppelkaka med glass
VÄLKOMMEN
önskar matlag 5
Meny 21–25 oktober 2024
Måndag 21/10
Alla: Grekisk boureki (zucchini/potatisgratäng), rivna morötter och snabbpicklad rödlök
Serveras med ett mjukt surdegsrågbröd
Tisdag 22/10
H: Stekt kolja med gräslökssås
V: Zucchini- och quinoabiffar, kokt potatis, vitkål/fänkålsallad, broccoli
Onsdag 23/10
Ost-stinna rödbetsbiffar serveras med rostad matvetesallad och gurktzatziki
Torsdag 24/10
H: Krämig räkpasta
V: Pasta med spenat och ädelostsås
Rivna morötter, rostade rödbetor/rödlök
Fredag 25/10
H: Mör ugnsstekt Porchetta
V: Porchetta Anamma
Serveras med skysås, ugnsrostade rotfrukter, nykokt chutney
Efterrätt: Husets ljumma bär, vaniljglass, nybakade knäckiga flarn
Välkomna till bords önskar matlag 4
Meny 14–18 oktober 2024
Måndag 14/10
Broccolisoppa med bröd
Ostkaka gjord på keso, sylt/bär
Rivna morötter
Tisdag 15/10
H: Stekt panerad kolja, örtsås, potatis
V: Pastagratäng med zucchini och ost
Alla: Rödkålssallad och fräst purjolök
Onsdag 16/10
H: Pannbiff med löksky
V: Pannbiff på växtbaserad färs/Anammafärs och löksås
Alla: Potatis, ärtor, broccoli och lingonsylt
Torsdag 17/10
H: Sej i ugn med crème fraiche och mandelflarn, potatis
V: Rödbetspaj med mandel, oliver och fetaost
Alla: Ugnsrostad vitkål alt. spetskål och haricots verts
Fredag 18/10
H: Ugnsstekt kycklingfilé med basilika, vitlök och grädde
V: Halloumigryta med basilika, vitlök och citron
Alla: Klyftpotatis, rostade morötter och blomkål
Efterrätt: Paj på röda vinbär och glass
VÄLKOMNA!
Matlag 3
Meny 7–11 oktober 2024
Måndag 7/10
Alla: Zucchiniplättar med fetaost och dill, klyftpotatis, tsatsiki och sallad
Tisdag 8/10
V: Vegfärslimpa i ugn med lök, äpple och champinjonsås, potatis, ärtor och råkost
H: Makrill i ugn med dill i havregrädde, potatis, ärtor och råkost
Onsdag 9/10
V: Grillad spetskål, med koreansk dressing och stekt ägg, serveras med ris och picklad gurka
H: Grillad spetskål, med koreansk dressing och grillade kycklingvingar, serveras med ris och picklad gurka
Torsdag 10/10
Alla: Grekisk linssoppa, ugnsbakade rödbetor med fetaost samt nybakad focaccia med rosmarin och flingsalt
Fredag 11/10
V: Quorn med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
H: Kokt torsk med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
Efterrätt: Apfelstrudel med vaniljsås
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 30 september – 4 oktober 2024
Måndag 30/9
Ratatouille med kikärter, oliver och hembakat bröd
Tisdag 1/10
Kolja med äggsås och kokt potatis
Röd curry med massor av grönsaker, färs och potatis
Onsdag 2/10
Mexikansk vegopaj med tomatsallad
Torsdag 3/10
Flickornas gröna fisksoppa med aioli
Flickornas gröna bönsoppa med aioli och camembertost
Fredag 4/10
Kryddiga lammfärsbiffar med tsatsiki och couscous
Medelhavsbiffar med tsatsiki och couscous
Efterrätt: Änglamat
VARMT VÄLKOMNA!
Hälsar matlag 1
Meny 23–27 september 2024
Måndag 23/9
Alla: Moussaka på ärtbaserad vegetarisk färs, ångade morötter
Tisdag 24/9
H: Tomatfisk, sej gratinerad i krämig tomatsås
V: Tofu, gratinerad i krämig tomatsås
Alla: Potatis och ångad broccoli
Onsdag 25/9
Alla: Gratinerad blomkål och kokt potatis, veckosallad (vitkål med morötter, purjolök och paprika)
H: Stekt kassler.
V: Stekt vegetarisk middagskorv.
Torsdag 26/9
Alla: Grön ärtsoppa med pepparrotskräm, veckosallad (vitkål med morötter, purjolök och paprika)
H: Smörgås med skagenröra
V: Smörgås med vegetarisk ”skagenröra”
Fredag 27/9
H: Viltkryddade vildsvinsfärsbiffar
V: Ugnsbakade skockor med frastäcke
Alla: Svampsås, rostade potatisklyftor, grönsallad
Efterrätt: Knäckig äppelpaj med vaniljglass
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 16–20 september 2024
Måndag 16/9
Fylld zucchini med yoghurt och chilismör
Morotssallad med ingefära och citron
Tisdag 17/9
Lasagne, örtkryddad kidneybönsallad
Onsdag 18/9
H: Fisk med paprika, haricots verts, ingefära och kokosmjölk
V: Halloumi, stekt med rökt paprika
Alla: Ris, rostad fänkål med citron
Torsdag 19/9
Favoritsoppa med röda linser och morötter
Matig ugnspannkaka toppad med knaperstekt bacon (H) alt. smörstekta champinjoner (V)
Fredag 20/9
H: Älggryta
V: Medelhavsbiffar
Alla: Potatis, pressgurka, rårörda lingon och veckans sallad
Dessert: Äppelkaka med glass
VÄLKOMMEN
önskar matlag 5
Meny 9–13 september 2024
Måndag 9/9
Grekisk boureki (zucchini/potatisgratäng), rivna morötter och snabbpicklad rödlök
Serveras med ett mjukt surdegsrågbröd
Tisdag 10/9
H: Stekt kolja med gräslökssås
V: Morot/linsbiffar med gräslökssås
Alla: Kokt potatis, rivna morötter och ångad broccoli
Onsdag 11/9
Ost-stinna rödbetsbiffar
Serveras med rostad matvetesallad
Torsdag 12/9
H: Krämig räkpasta
V: Pasta med spenat och ädelostsås
Alla: Rivna morötter, rostade rödbetor och rödlök
Fredag 13/9
H: Mör ugnsstekt porchetta
V: Porchetta Anamma
Alla: Skysås, ugnsrostade rotfrukter, nykokt plommonchutney
Efterrätt: Husets ljumma bär, vaniljglass, nybakade knäckiga flarn
Välkomna till bords önskar matlag 4
Meny 2–6 september 2024
Måndag 2/9
Broccolisoppa med bröd
Ostkaka gjord på keso, sylt/bär
Tisdag 3/9
H: Stekt panerad kolja, örtsås, potatis
V: Pastagratäng med zucchini och ost
Alla: Rödkålssallad
Onsdag 4/9
H: Pannbiff med löksky
V: Pannbiff på växtbaserad färs/Anammafärs och löksås
Alla: Potatis, ärtor och lingonsylt
Torsdag 5/9
H: Sej i ugn med ansjovis, vitlök, crème fraiche, potatis
V: Rödbetspaj med oliver och fetaost
Alla: Ugnsrostad vitkål alt. spetskål
Fredag 6/9
H: Ugnsstekt kycklingfilé med basilika, vitlök och grädde
V: Halloumigryta med basilika, vitlök och citron
Alla: Klyftpotatis, rostade morötter
Efterrätt: Paj på röda vinbär och glass
Välkomna!
önskar matlag 3
Meny 26–30 augusti 2024
Måndag 26/8
Grekisk sallad med potatis, tzatziki och bröd
Tisdag 27/8
V: Färslimpa i ugn med lök, äpple, champinjoner
H: Makrill i ugn med dill i havregrädde, potatis
Alla: Råkost, knäckebröd
Onsdag 28/8
Grillad spetskål, med koreansk dressing och stekt ägg. Serveras med ris och picklad gurka
Torsdag 29/8
Grekisk linssoppa, ugnsbakade rödbetor med fetaost samt nybakad focaccia med rosmarin och flingsalt
Fredag 30/8
V: Quorn med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
H: Kokt torsk med citron- och persiljesås, pressad potatis och sallad
Efterrätt: Smulpaj med äpple och vaniljsås
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 19–23 augusti 2024
Måndag 19/8
Ratatouille med kikärter, oliver och hembakat bröd
Tisdag 20/8
Torsk eller kolja med äggsås och kokt potatis
Röd curry med baljväxtfärs
Onsdag 21/8
Viltskavsgryta med svamp, potatismos och lingon
Mexikansk vegopaj med majs, kidneybönor och grönsaker. Serveras med tomatsallad
Torsdag 22/8
Flickornas gröna fisksoppa med aioli
Flickornas gröna bönsoppa med aioli och camembertost
Fredag 23/8
Kryddiga lammfärsbiffar med tsatsiki och couscous
Medelhavsbiffar med tsatsiki och couscous
Dessert: Änglamat
Välkomna önskar matlag 1
Meny 10–14 juni 2024
Måndag 10/6
Alla: Tabbouleh på svenska (matvetesallad med mycket grönsaker) med fetaost och bröd
Tisdag 11/6
H: Sej med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås av kokosmjölk
Alla: Ris och ångad broccoli
Onsdag 12/6
Alla: Grön ärtsoppa med pepparrotskräm, råkost
H: Smörgås med skagenröra
V: Smörgås med vegetarisk ”skagenröra”
Torsdag 13/6
Alla: Stuvad vitkål och kokt potatis, ångade morötter
H: Pytt på kassler, lammkorv och bacon
V: Stekt skivad vegokorv
Fredag 14/6
H: Delikatesslax i ugn (färsk lax från Färöarna)
V: Ugnsbakade skockor med frastäcke
Alla: Örtagårdssås, kokt potatis och grönsallad.
Efterrätt: Rabarberpaj med vaniljglass
Varmt välkommen till bords!
Hälsar matlag 6
Meny 3–5 juni 2024
Måndag 3/6
Alla: Ukrainsk borsjtj med smetana och ukrainskt brytbröd
Tisdag 4/6
V: Tofu med crème fraiche och sambal oelek
H: Fisk med crème fraiche och sambal oelek
Alla: Kokt potatis, varma haricots verts
Onsdag 5/6
V: Anammafärslimpa
H: Vildsvinsfärslimpa
Alla: Kokt potatis, brun sås, rårörda lingon, ärtor, inlagd gurka
Torsdag 6/6
Röd dag – Nationaldagen – ingen middag
Fredag 7/6
Klämdag – ingen middag
Välkomna!
Matlag 5
Meny 27–31 maj 2024
Måndag 27/5
Vårgrön broccolisoppa och svampfyllda crèpes
Tisdag 28/5
Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med vegröra
Alla: Lökpaj
Onsdag 29/5
Paella med mandel och ost
Torsdag 30/5
Ångad kolja i len tomatsås
V: Selleribiffar med tzatziki
Alla: Vitkålsgratäng, kokt potatis
Fredag 31/5
Pepparbiffar
V: Rödbetsbiffar med fetaost och nötter
Alla: Grön potatissallad, fräsch grönsallad med ramslöksdressing
Dessert: Smulad havrekaka med vaniljgrädde och rabarber i glas
Välkomna önskar matlag 4
Meny 20–24 maj 2024
Måndag 20/5
Pasta med veg Bolognese, kokt broccoli
Tisdag 21/5
V: Grönsaksgratäng med sojabönor
H: Fisksoppa/fiskgryta med sej
Alla: Bröd, rödkålssallad
Onsdag 22/5
V: Chorizokorv
H: Chorizokorv
Alla: Potatismos, vitkålssallad, tomatsås
Torsdag 23/5
V: Kikärtsgryta
H: Fisk i ugn med crème fraiche och soltorkade tomater
Alla: Potatis, kokta rödbetor, fräst purjolök
Fredag 24/5
V: Dhaal med spenat, indisk gryta
H: Köttfärslimpa med oliver, mimosasallad
Alla: Potatis/ris, rostad spetskål
Efterrätt: Äppelpaj med glass
Matlag 3 önskar alla välkomna!
Meny 13–17 maj 2024
Måndag 13/5
Alla: Potatis- och zucchiniplättar, stekt ris med svamp och spenat, morotssallad med keso och vitlök
Tisdag 14/5
V: Vegobollar, potatismos, ärtor och lingon
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
Onsdag 15/5
V: Halloumi- och morotsbiffar, ugnsrostade grönsaker med havreris, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
H: Kryddiga nötfärsbiffar, ugnsrostade grönsaker med havreris, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
Torsdag 16/5
Alla: Spenatsoppa med ägghalvor, nybakat bröd och råkost
Fredag 17/5
V: Auberginelasagne med pesto, mozzarella och parmesan, vitlöksbröd och sallad
H: Saffransdoftande fiskgryta med grönsaker, pressad potatis, haricotsverts och sallad
Efterrätt: Pannacotta med röda vinbär
Varmt välkomna till bords!
Meny 6–8 maj 2024
Måndag 6/5
Ratatouille, klassisk fransk grönsaksgryta med kikärter och oliver
Serveras med hembakat bröd
Tisdag 7/5
Kokt kolja med citronsås och kokt potatis
Zucchiniplättar med citronsås och kokt potatis
Onsdag 8/5
Thailändsk kycklinggryta med ris
Thailändsk quorngryta med ris
Torsdag 9/5
Kristi Himmelsfärdsdag, ingen gemensam mat
Fredag 10/5
Klämdag, ingen gemensam mat
Varmt välkomna hälsar matlag 1!
Meny 29 april – 3 maj 2024
Måndag 29/4
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och morötter
Tisdag 30/4 Valborgsmässoafton
H: Delikatesslax i ugn (färsk lax från Färöarna)
V: Ugnsbakade skockor med frastäcke
Alla: Örtagårdssås, kokt potatis och grönsallad
Efterrätt: Cheesecake med bärkompott
Onsdag 1:a maj serveras ingen gemensam middag
Torsdag 2/5
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk bladspenat
Skivad stekt norrländsk grillost
Fredag 3/5
H: Dubbelmarinerad fläskytterfilé
V: Veganska kryddiga biffar
Alla: Potatisgratäng och pizzasallad
Efterrätt: Konserverad persika med vispgrädde
Varmt välkommen till bords!
Hälsar matlag 6
Meny 22–26 april 2024
Måndag 22/4
Alla: Ukrainsk borsjtj med smetana och ukrainskt brytbröd
Tisdag 23/4
H: Kalvlever Anglais
V: Quornbiffar Anglais
Alla: Potatismos, lingon, hackade rödbetor
Onsdag 24/4
H: Fisk med crème fraiche och sambal oelek
V: Tofu med crème fraiche och sambal oelek
Alla: Kokt potatis, varma haricots verts
Torsdag 25/4
Alla: Grönsakslasagne, italiensk vitkålssallad
Fredag 26/4
H: Vit fisk i gul sås med musslor och räkor
V: Zucchini fylld med belugalinser
Alla: Ris, grönkålsallad
Dessert: Citrussallad med vaniljkvarg
Välkomna!
Matlag 5
Meny 15–19 april 2024
Måndag 15/4
Vårgrön broccolisoppa och svampfyllda crèpes
Tisdag 16/4
Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med avocado/tångkaviarröra
Alla: Lökpaj
Onsdag 17/4
Paella med mandel och ost
Torsdag 18/4
Ångad kolja i len tomatsås
V: Selleribiffar med tzatziki
Alla: Vitkålsgratäng, kokt potatis
Fredag 19/4
Pepparbiff/lövbiff
V: Rödbetsbiffar med fetaost och nötter
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås
Ångade morötter, stekta haricots verts/vitlök
Dessert: Dunderbackens Tiramisu
Välkomna önskar matlag 4
Meny 8–12 april 2024
Måndag 8/4
V: Pasta med veg Bolognese
Alla: Kokt broccoli
Tisdag 9/4
H: Fisksoppa/fiskgryta med sej och kolja
V: Grönsaksgratäng med sojabönor
Alla: Bröd, rödkålssallad
Onsdag 10/4
H: Korv i ugn med äpple, ost och senap
V: Veg korv i ugn med äpple, ost och senap
Alla: Potatismos, vitkålssallad
Torsdag 11/4
H: Fisk i ugn med crème fraiche och soltorkade tomater
V: Kikärtsgryta
Alla: Potatis, kokta rödbetor, fräst purjolök
Fredag 12/4
H: Köttgryta på nöt
V: Dhaal med spenat, indisk gryta
Alla: Ris/potatis, ugnsrostade morötter, haricots verts
Efterrätt: Äppelpaj med glass
Matlag 3 önskar alla välkomna!
Meny 2–5 april 2024
Tisdag 2/4
V: Vegobollar, potatismos, ärtor och lingon
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
Onsdag 3/4
V: Haloumi- och morotsbiffar, ugnsrostade grönsaker med havreris, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
H: Kryddiga nötfärsbiffar, ugnsrostade grönsaker med havreris, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
Torsdag 4/4
Alla: Spenatsoppa med ägghalvor, nybakat bröd och råkost
Fredag 5/4
V: Auberginelasagne med pesto, mozzarella och parmesan, vitlöksbröd och sallad
H: Saffransdoftande fiskgryta med grönsaker, pressad potatis, haricots verts och sallad
Efterrätt: Fruktsallad med vanilj och limeyoghurt, toppad med havrecrunch
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 25–28 mars 2024
Måndag 25/3
Ratatouille, klassisk fransk grönsaksgryta med kikärter och hembakat bröd
Tisdag 26/3
Vildsvinsfärslimpa med svampsås
Anammafärs med svampsås
Onsdag 27/3
Kokt kolja i citronsås med kokt potatis
Vego-schnitzel i citronsås med kokt potatis
Torsdag 28/3
Thailändsk kycklinggryta med ris
Thailändsk quorngryta med ris
Efterrätt: Päronhalvor à la 70-tal
VARMT VÄLKOMNA!
Hälsar matlag 1
Meny 18–22 mars 2024
Måndag 18/3
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och morötter
Tisdag 19/3
H: Sej med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås av kokosmjölk
Alla: Ris och ångad broccoli
Onsdag 20/3
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk bladspenat och groddar
H: Bräckt kassler
V: Knaperstekt alspånsrökt tofu
Torsdag 21/3
Alla: Grön ärtsoppa, böngroddar
H: Smörgås på filmjölksbröd med skagenröra
V: Smörgås på filmjölksbröd med vegetarisk skagenröra
Alla: Färsk frukt
Fredag 22/3
H: Vårlig fläskytterfilégryta med örter
V: Vårlig gryta med naturella vegobitar och örter
Alla: Klyftpotatis och haricots verts
Efterrätt: Vaniljglass med apelsinsås och knäckflarn
Varmt välkommen till bords!
Hälsar matlag 6
Meny 11–15 mars 2024
Måndag 11/3
Ukrainsk Borsjtj med smetana och ukrainskt brytbröd
Tisdag 12/3
H: Fisk med crème fraiche och sambal oelek
V: Tofu med crème fraiche och sambal oelek
Alla: Kokt potatis, varma haricots verts
Onsdag 13/3
H: Kalvlever Anglais
V: Quornbiffar med stuvad spenat
Alla: Potatismos, lingon, hackade rödbetor
Torsdag 14/3
Grönsakslasagne, italiensk vitkålssallad
Fredag 15/3
H: Lysande gul fisk med musslor och räkor
V: Zucchini fylld med belugalinser
Alla: Ris, helstekt selleri med smält smör, sallad
Dessert: Citrussallad med vaniljkvarg
Välkomna!
Matlag 5
Meny 4–8 mars 2024
Måndag 4/3
Vårgrön broccolisoppa och svampfyllda crèpes
Tisdag 5/3
H: Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med avocado/tångkaviarröra
Alla: Lökpaj
Onsdag 6/3
Paella med mandel och ost
Torsdag 7/3
H: Ångad kolja i len tomatsås
V: Selleribiffar med tzatziki
Alla: Vitkålsgratäng, kokt potatis
Fredag 8/3
H: Pepparbiff/lövbiff
V: Rödbetsbiffar med fetaost och nötter
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås
Ångade morötter, stekta haricots verts/vitlök
Dessert: Dunderbackens Tiramisu
Välkomna önskar matlag 4
Meny 26 februari – 1 mars 2024
Måndag 26/2
Morotssoppa med croque monsieur (varm smörgås med ost)
Sallad: Rödkål med äpple, groddar
Tisdag 27/2
H: Ugnsstekt falukorv med ost och äpple
V: Ugnsstekt vegokorv med ost och äpple
Alla: Potatismos med palsternacka, sallad pả rödkål och vitkål, purjolök
Onsdag 28/2
H: Ugnspannkaka med bacon
V: Ugnspannkaka med svamp och purjolök
Alla: Lingonsylt, rivna morötter med äpple och apelsin
Torsdag 29/2
H: Stekt fisk med örtsås
V: Halloumistroganoff
Alla: Kokt potatis, coleslaw, sallad
Fredag 1/3
H: Ugnsstekta kycklinglårfiléer med sky
V: Ugnsgratinerad rotselleri, edamamebönor med citron
Alla: Potatisgratäng, broccoli, haricots verts
Dessert: Varma jordgubbar med glass och havreknäck
Välkomna önskar Matlag 3
Meny 19–23 februari 2024
Måndag 19/2
Alla: Potatis- och zucchiniplättar, stekt ris med svamp och spenat, morotssallad med keso och vitlök
Tisdag 20/2
V: Vegobollar, potatismos, ärtor och lingon
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
Onsdag 21/2
V: Haloumi- och morotsbiffar, ugnsrostade grönsaker med couscous, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
H: Kryddiga nötfärsbiffar, ugnsrostade grönsaker med couscous, yoghurtsås med rostad paprika samt sallad
Torsdag 22/2
Alla: Currydoftande grönkålssoppa med belugalinser, nybakat bröd, bönröra samt sallad
Fredag 23/2
V: Auberginelasagne med pesto, mozzarella och parmesan, vitlöksbröd och sallad
H: Saffransdoftande fiskgryta med grönsaker, pressad potatis, haricots verts och sallad
Efterrätt: Fruktsallad med vanilj och limeyoghurt, toppad med havrecrunch
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 12–16 februari 2024
Måndag 12/2
Ratatouille, klassisk fransk grönsaksgryta med kikärter
Tisdag 13/2
Vildsvinsfärslimpa med svampsås
Anammafärs med svampsås
Onsdag 14/2
Kokt kolja i citronsås med kokt potatis
Vego-schnitzel med citronsås med kokt potatis
Torsdag 15/2
Indisk linssoppa med hembakat bröd och ost
Fredag 16/2
Thailändsk kycklinggryta med ris
Thailändsk quorngryta med ris
Efterrätt: Lingonparfait
Välkomna önskar matlag 1
Meny 5–9 februari 2024
Måndag 5/2
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och morötter
Tisdag 6/2
H: Sej med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås av kokosmjölk
Alla: Ris och ångad broccoli
Onsdag 7/2
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk bladspenat och groddar
H: Bräckt kassler
V: Knaperstekt alspånsrökt tofu
Torsdag 8/2
Alla: Ärtsoppa, pannkaka och hemlagad hallonsylt, ångade rödbetor och böngroddar
H: Topping, stekt rimmat fläsk
V: Topping, stekta rökiga champinjoner
Fredag 9/2
H: Kreolskans gryta med fläskytterfilé
V: Kreolskans vegogryta med naturella vegobitar
Alla: Klyftpotatis och haricots verts
Efterrätt: Apelsinsallad med kardemummayoghurt
Varmt välkommen till bords!
Hälsar matlag 6
Meny 29 januari – 2 februari 2024
Måndag 29/1
Alla: Ukrainsk borsjtj med smetana och ukrainskt brytbröd
Tisdag 30/1
H: Fisk med crème fraiche och sambal oelek
V: Tofu med crème fraiche och sambal oelek
Alla: Kokt potatis, varma haricots verts
Onsdag 31/1
H: Kalvlever Anglais
V: Quornbiffar med stuvad spenat
Alla: Potatismos, lingon, hackade rödbetor
Torsdag 1/2
Alla: Grönsakslasagne, italiensk vitkålssallad
Fredag 2/2
H: Lysande gul fisk med musslor
V: Zucchini fylld med belugalinser
Alla: Ris, helstekt selleri med smält smör, sallad
Dessert: Citrussallad med vaniljkvarg
Välkomna!
Matlag 5
Meny 22–26 januari 2024
Måndag 22/1
Vintergrön soppa och svampfyllda crèpes
Tisdag 23/1
H: Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med avocado/tångkaviarröra
Alla: Lökpaj
Onsdag 24/1
Paella med mandel och ost
Torsdag 25/1
H: Kolja i ugn med ljuvlig tomatröra och kryddor
V: Selleribiffar med tzatziki
Alla: Vitkålsgratäng, potatis
Fredag 26/1
H: Pepparbiffar
V: Rödbetsbiffar med fetaost och nötter
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås, ångade morötter, stekta haricots verts/vitlök
Dessert: Marängsviss à la Dunderbacken
Välkomna önskar matlag 4
Meny 15–19 januari 2024
Måndag 15/1
V: Fransk bondgryta med haloumi, havreris, nybakat bröd och sallad
H: Fransk bondgryta med lammkorv, havreris, nybakat bröd och sallad
Tisdag 16/1
V: Vegetariska bollar, potatismos, ärtor och lingon
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
Onsdag 17/1
Alla: Potatis och zucchinifritters, stekt ris med svamp och svartkål, kesoröra med vitlök och spetskålsallad
Torsdag 18/1
Alla: Spagetti bolognese vegetale, parmesanost och spetskålssallad med basilikadressing
Fredag 19/1
V: Bönbiffar med fetaost, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts, tsatsiki samt grönsallad
H: Vildsvinsbiffar, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts, tsatsiki samt grönsallad
Efterrätt: Toscapäron med vispgrädde
Varmt välkomna till bords!
önskar matlag 2
Meny 8–12 januari 2024
Måndag 8/1
Morotssoppa med Croque Monsieur (varm smörgås med ost)
Sallad: Rödkål med äpple, groddar
Tisdag 9/1
H: Stekt falukorv
V: Stekt vegokorv
Alla: Potatismos, kall gräddfilssås med ajvar, rödkålssallad
Onsdag 10/1
H: Ugnspannkaka med bacon
V: Ugnspannkaka med vegetarisk bäjkon, svart bönsallad
Alla: Lingonsylt, kall sås, turkisk yoghurt med rödlök, haricots vertssallad, groddar
Torsdag 11/1
H: Stekt fisk med örtsås
V: Halloumistroganoff
Alla: Kokt potatis, coleslaw sallad
Fredag 12/1
H: Ugnsstekta kycklinglårfiléer med varm sås
V: Ugnsgratinerad rotselleri, edamamebönor med citron
Alla: Ugnsrostade grönsaker, grönsallad med gurka och paprika
Dessert: Varma jordgubbar med glass och havreflarn
Välkomna!
önskar matlag 3
Meny 18–21 december 2023
Måndag 18/12
Ratatouille, klassisk fransk grönsaksgryta, med kikärter och hembakat bröd
Tisdag 19/12
Kokt kolja i citronsås med kokt potatis
Vego-schnitzel med citronsås och kokt potatis
Onsdag 20/12
Julmiddag (för dem som anmält sig tidigare på särskild lista)
Torsdag 21/12
Rester. Alla välkomna!
VARMT VÄLKOMNA!
Hälsar matlag 1
Meny 11–15 december 2023
Måndag 11/12
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon och morötter
Tisdag 12/12
H: Sej med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås av kokosmjölk
Alla: Ris och ångad broccoli
Onsdag 13/12
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk bladspenat och groddar
H: Bräckt kassler
V: Knaperstekt alspånsrökt tofu
Torsdag 14/12
Alla: Ärtsoppa, pannkaka och hemlagad hallonsylt, ångade rödbetor och böngroddar
H: Topping, stekt rimmat fläsk
V: Topping, stekta rökiga champinjoner
Fredag 15/12
H: Mustig älggryta
V: Mustig vegogryta på naturella vegobitar
Alla: Potatispuré med rotselleri, ugnsrostade morötter med brysselkål/grönkål och clementindressing, grönsallad
Efterrätt: Mjuk pepparkaka med lingongrädde
Varmt välkommen till bords!
Hälsar matlag 6
Meny 4–8 december 2023
Måndag 4/12
Alla: Frestande grönsakslasagne, groddar och italiensk vitkålssallad
Tisdag 5/12
H: Potatissallad med chorizo
V: Potatissallad med veg chorizo
Alla: Ugnsbakade rödbetor med olivolja
Onsdag 6/12
H: Fisk med crème fraîche och sambal oelek
V: Tofu med crème fraîche och sambal oelek
Alla: Varma haricots verts
Torsdag 7/12
Alla: Varpus linssoppa och piroger med fetaost och spenat
Fredag 8/12
H: Lysande gul fisk med musslor
V: Zucchini fylld med belugalinser
Alla: Kokt potatis, helstekt selleri med smält smör, grönsallad
Dessert: Ekebyhovs slottspaj (med äpplen) med vaniljsås eller glass
Välkomna!
Matlag 5
Meny 27 november – 1 december 2023
Måndag 27/11
Alla: Pasta med rostad grönsakssås
krispig vitkålssallad
Tisdag 28/11
H: Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med ägg och spenatröra
Alla: Tian provençal, morot, gurka
Onsdag 29/11
Alla: Broccolisoppa och lökpaj
Blandade rotsaker, groddar
Torsdag 30/11
H: Stekt panerad kolja
V: Selleribiffar
Alla: Kokt potatis
Kall fisksảs med kapris, gurka, dill
Ångade rödbetor, rivna morötter, picklad rödlök
Fredag 1/12
H: Pepparbiffar
V: Rödbetsbiffar med fetaost och mandel/kärnor
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås, grönsallad, ångade morötter
Dessert: Marängswiss à la Dunderbacken
Välkomna önskar Matlag 4
Meny 20–24 november 2023
Måndag 20/11
Alla: Morotssoppa
Sallad: Rödkål med äpplen, svart bönsallad, groddar
Tillägg: Croque Monsieur (varm smörgås med ost)
Tisdag 21/11
H: Ugnspannkaka med bacon
V: Ugnspannkaka med svamp och purjolök samt keso
Alla: Haricotsvertsallad, groddar
Onsdag 22/11
H: Stekt falukorv
V: Stekt vegokorv
Alla: Potatismos, rödkålssallad med klementiner
Torsdag 23/11
H: Stekt fisk med örtsås
V: Halloumistroganoff
Alla: Kokt potatis, coleslaw
Fredag 24/11
H: Sofistikerade kycklinglårfiléer
V: Ugnsgratinerad rotselleri
Alla: Ugnsrostade rotsaker, grönsallad med gurka och paprika, varm sås
Dessert: Ananaskaka med vaniljyoughurt
Välkomna!
Matlag 3
Meny 13–17 november 2023
Måndag 13/11
Alla: Potatis- och zucchinifritters, stekt ris med svamp och svartkål, kesoröra med vitlök och spetskålssallad
Tisdag 14/11
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
V: Falafel, baba ganoush, ris och sallad
Onsdag 15/11
V: Fransk grönsaksgryta med haloumi, havreris, nybakat bröd och sallad
H: Fransk grönsaksgryta med lammkorv, havreris, nybakat bröd och sallad
Torsdag 16/11
Alla: Pasta med tomatbaserad grönsakssås och Kalamataoliver, parmesanost och spetskålssallad med basilikadressing
Fredag 17/11
V: Bönbiffar med fetaost, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts tsatsiki samt grönsallad
H: Lammfärsbiffar, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts, tsatsiki samt grönsallad
Efterrätt: Toscaäpplen med vispgrädde
Varmt välkomna till bords!
Matlag 2
Meny 6–10 november 2023
Måndag 6/11
Alla: Ratatouille, klassisk fransk grönsaksgryta med kikärter
Tisdag 7/11
H: Vildsvinsfärslimpa med svampsås
V: Anammafärs med svampsås
Onsdag 8/11
H: Kokt kolja i citronsås med kokt potatis
V: Vego-schnitzel med citronsås med kokt potatis
Torsdag 9/11
Alla: Indisk linssoppa – en stark och en mild variant – med hembakat bröd och ost
Fredag 10/11
H: Thailändsk kycklinggryta med ris
V: Thailändsk quorngryta med ris
Efterrätt: Lingonparfait
Varmt välkomna!
Hälsar matlag 1
Meny 30 oktober – 3 november 2023
Måndag 30/10
Alla: Vegetarisk kålpudding med teriyakisås, kokt potatis, rårörda lingon
och morötter
Tisdag 31/10
H: Sej med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås av kokosmjölk
Alla: Ris och ångad broccoli
Onsdag 1/11
Alla: Ugnsbakade grönsaker med örtsmör och senapskräm, färsk
bladspenat och groddar
H: Bräckt kassler
V: Knaperstekt alspånsrökt tofu
Torsdag 2/11
Alla: Ärtsoppa, pannkaka och hemlagad sylt på röda vinbär
H: Topping, stekt rimmat fläsk
V: Topping, stekta rökiga champinjoner
Fredag 3/11
H: Älgstek med svampsås
V: Kryddiga vegofärsbiffar med svampsås
Alla: Ugnsrostad timjanspotatis, svart vinbärsgelé, grönsallad och haricots
verts
Efterrätt: Vaniljpannacotta (gelatinfri) med svart vinbärskompott
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
Meny 23–27 oktober 2023
Måndag 23/10
Alla: Frestande grönsakslasagne, groddar och italiensk vitkålssallad
Tisdag 24/10
H: Potatissallad med chorizokorv
V: Potatissallad med veg chorizokorv
Alla: Fänkåls- och äppelsallad /alternativt/ Vitkål i ugn med soja och olivolja
Onsdag 25/10
H: Fisk med crème fraîche och sambal oelek
V: Tofu med crème fraîche och sambal oelek
Alla: Haricots verts och rivna morötter
Torsdag 26/10
Alla: Varpus linssoppa och piroger med fetaost och spenat
Fredag 27/10
H: Lysande gul fisk med musslor
V: Zucchini fylld med teriyakikryddade röda linser
Alla: Kokt potatis, gröna ärtor, salladsbord
Dessert: Ekebyhovs slottspaj med vaniljsås eller glass
Välkomna!
önskar Matlag 5
Meny 16–20 oktober 2023
Måndag 16/10
Alla: Pasta med rostad grönsakssås
krispig vitkålssallad
Tisdag 17/10
H: Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med ägg och spenatröra
Alla: Tian provençal, morot, gurka
Onsdag 18/10
Alla: Broccolisoppa och lökpaj
Blandade rotsaker, groddar
Torsdag 19/10
H: Stekt panerad kolja
V: Selleribiffar
Alla: Kokt potatis
Kall fisksảs med kapris, gurka, dill
Ångade rödbetor, rivna morötter, picklad rödlök
Fredag 20/10
H: Pepparbiffar
V: Rödbetsbiffar med fetaost och mandel/kärnor
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås, grönsallad, ångade morötter
Dessert: Marängswiss à la Dunder
Välkomna önskar Matlag 4
Meny 9–13 oktober 2023
Måndag 9/10
Alla: Morotsoppa
Sallad: Rödkål med äpplen, svart bönsallad, groddar
Tillägg: Croque Monsieur (varm smörgås med ost)
Tisdag 10/10
H: Stekt falukorv
V: Stekt vegokorv
Alla: Potatismos, rödkålssallad med klementiner
Onsdag 11/10
H: Ugnspannkaka med bacon
V: Ugnspannkaka med svamp och purjolök
Sallad: Haricotsvertssallad, skivad gurka, groddar
Torsdag 12/10
H: Stekt torsk med örtsås
V: Halloumistroganoff
Alla: Kokt potatis, coleslaw
Fredag 13/10
H: Sofistikerade kycklinglårfiléer med kall/varm sås
V: Ugnsstekt rotselleri med mandeltäcke
Alla: Kokt potatis, grönsallad med röd paprika
Dessert: Ananaskaka med vaniljyoughurt
Välkomna önskar Matlag 3
Meny 2–6 oktober 2023
Måndag 2/10
Alla: Potatis och zucchinifritters, stekt ris med svamp och svartkål, kesoröra
med vitlök och spetskålsallad.
Tisdag 3/10
H: Stekt strömming, potatismos, ärtor och lingon
V: Falafel, goda röror, ris och sallad
Onsdag 4/10
V: Fransk böngryta med halloumi, mathavre, nybakat bröd och
spetskålssallad
H: Fransk böngryta med lammkorv, mathavre, nybakat bröd och
spetskålssallad
Torsdag 5/10
Alla: Svamplasagne med spenat och chèvre samt sallad
Fredag 6/10
V: Bönbiffar med fetaost, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts, tsatsiki,
samt grönsallad
H: Lammfärsbiffar med fetaost, klyftpotatis, rostade rödbetor, haricots verts,
tsatsiki, samt grönsallad
Efterrätt: Inkokta päron med kardemumma och stjärnanis samt vaniljglass
Varmt välkomna till bords!
hälsar matlag 2
Meny 25–29 september 2023
Måndag 25/9
Alla: Ratatouille med kikärter
Tisdag 26/9
H: Vildsvinsfärslimpa med gräddsås med eller utan svamp
V: Anammafärs med gräddsås med eller utan svamp
Onsdag 27/9
H: Kokt kolja i citronsås med kokt potatis
V: Vego-schnitzel med citronsås med kokt potatis
Torsdag 28/9
Alla: Indisk linssoppa med hembakat bröd och ost
Fredag 29/9
H: Thailändsk kycklinggryta med ris
V: Thailändsk quorngryta med ris
Efterrätt: Lingonparfait
Varmt välkomna! Hälsar matlag 1
__________________________________
Meny 18–22 september 2023
Måndag 18/9
Alla: Vegetarisk moussaka och ångad broccoli
Tisdag 19/9
H: Torsk med ingefära i kokosmjölk
V: Halloumifritters med ingefärskryddig sås
Alla: Ris och ångad blomkål
Onsdag 20/9
H: Bräckt kassler
V: Falafel
Alla: Tabbouleh på svenskt vis med matvete
Torsdag 21/9
Alla: Minestrone med surdegsbröd
Grönsaker eller frukt
Fredag 22/9
H: Älgstek med svampsås
V: Kryddiga vegofärsbiffar med svampsås
Alla: Ugnsrostad timjanspotatis, grönsallad och ångade morötter
Efterrätt: Äppelpaj med vaniljglass
Varmt välkommen till bords!
Matlag 6
__________________________________
Meny 11–15 september 2023
Måndag 11/9
Alla: Frestande grönsakslasagne, groddar och italiensk vitkålssallad
Tisdag 12/9
H: Fisk med crème fraîche och sambal oelek, haricots verts och rivna morötter
V: Tofu med crème fraîche och sambal oelek, haricots verts och rivna morötter
Onsdag 13/9
Alla: Varpus linssoppa och piroger med fetaost och spenat
Torsdag 14/9
H: Potatissallad med chorizo och fänkål- och äppelsallad
V: Potatissallad med veg chorizo och fänkål- och äppelsallad
Fredag 15/9
H: Astrids goda köttgryta med kokt potatis, pressgurka och grönsallad
V: Zucchini fylld med teriyakikryddade röda linser m.m., kokt potatis, pressgurka och grönsallad
Alla: Ekebyhovs slottspaj med vaniljsås eller glass
Välkomna! Matlag 5
__________________________________
Meny 4–8 september 2023
Måndag 4/9
Pasta med rostad grönsakssås
Krispig vitkålssallad
Tisdag 5/9
Bakad potatis med räkröra
V: Bakad potatis med ägg/spenatröra
Alla: Tian provençal, morot, gurka
Onsdag 6/9
Broccolisoppa med lökpaj
Tomater
Torsdag 7/9
Stekt panerad kolja
V: Selleribiffar
Alla: Kokt potatis, kall fisksås med kapris, gurka, dill
Ångade rödbetor, rivna morötter, picklad rödlök
Fredag 8/9
Baconlindade pepparbiffar
V: Rödbetsbiffar med fetaost och mandel/kärnor
Alla: Ugnsrostad potatis, bea/dragonsås, grönsallad, ångade morötter
Dessert: Smördegsflarn med våra egna röda vinbär
Hjärtligt välkomna
önskar matlag 4
__________________________________
Meny 28 augusti – 1 september 2023
Måndag 28/8
Alla: Ugnspannkaka med svamp och purjolök
Sallad: Haricotsvertssallad, groddar, grönkålssallad
Tisdag 29/8
Gazpacho Andaluz (kall tomatsoppa)
Sallad: Rödkål med äpplen, svart bönsallad, groddar
Tillägg: Croque Monsieur (varm smörgås)
Onsdag 30/8
H: Ugnsgratinerad falukorv
V: Ugnsgratinerad vegokorv
Alla: Stuvade makaroner, rödkålssallad med apelsiner
Torsdag 31/8
H: Stekt fisk med örtsås
V: Halloumistroganoff
Alla: Kokt potatis, coleslaw
Fredag 1/9
H: Sofistikerade kycklinglårfiléer
V: Zucchinibiffar med dillyoughurt
Alla: Kokt potatis, grönsallad
Dessert: Ananaskaka med vaniljyoughurt
Välkomna önskar Matlag 3
__________________________________
Meny 21–25 augusti 2023
Måndag 21/8
Alla: Zucchiniplättar med fetaost och dill, ugnsrostade rödbetor med brynt smör,
klyftpotatis, tsatsiki och sallad
Tisdag 22/8
H: Makrill i ugn, kokt potatis, haricots verts och sallad
V: Vegbollar med champinjonsås, kokt potatis, haricots verts och sallad
Onsdag 23/8
H: Lammkorv, fransk potatissallad, picklad rödlök och grönsallad
V: Vegochorizo, fransk potatissallad, picklad rödlök och grönsallad
Torsdag 24/8
Alla: Bakad haloumi på ratatouillebädd, ris, bönsallad och grönsallad
Fredag 25/8
Sensommarbuffé med libanesiska meze:
Tabbouleh, linssallad, falafel, filodegsknyten med spenat och fetaost,
kebabbbiffar, vinbladsdolmar, ugnsrostade grönsaker, hummus, baba
ganoush, paprikaröra med valnötter, tsatsiki, oliver och libanesiskt bröd
Efterrätt: Fruktbuffé och havreflarn
Varmt välkomna till bords!
önskar matlag 2