Middagsmeny

Matuppehåll p gr av pandemin!

Den gemensamma matlagningen i kollektivhuset Dunderbacken är tills vidare inställd p gr av covid-19 pandemin. Något datum för nystart av matlagningen är ännu inte beslutat. Aktuell meny kommer att läggas ut så fort det finns ett sådant beslut.


Meny och bokningslista för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.

Anmäl dig senast kl 21 dagen innan. Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Välkommen till bords!


Meny 9-13 mars 2020

Måndag: Broccoli- och ostpaj serververas med gräddfil.

Tisdag: Ärtsoppa med tunna pannkakor med sylt.

Onsdag: Husman: Ugnsbakad korvring med äpple och lök. Rotmos. Vegetarisk: Ugnsbakad vegkorv med äpple och lök. Rotmos.

Torsdag: Husman: Jennifers fisk. Vegetarisk: Grönsaksgratäng med stekt halloumi.

Fredag: Husman: Navarin d’ celeri. (Lamm-/oxkött i tomat och selleri med dragonsås). Vegetarisk: Oumph i tomat och selleri med dragonsås. Dessert: Oreokaka med chokladgrädde och hallon serverat i glas!

Till alla måltider serveras med ett varierat salladsbord!

Välkomna önskar matlag 4!


Meny 2 – 6 mars 2020

MENY v.10, 2-6 mars 2020
Måndag
Lasagne med spenat, bönor och ost Salladsbord: Rivna morötter, bönsallad, groddar

Tisdag
H: Sesampanerad makrillfilé med örtsås och potatis
V: Quinoaburgare hamburgerbröd/potatis, picklad rödlök, cole slaw Salladsbord: rivna rödbetor, groddar, cole slaw, picklad rödlök

Onsdag
H: Lamm i kål, potatis
V: Veg variant med kål, potatis Salladsbord: morotsslantar, rårivet, groddar

Torsdag
H: Rotsaksgryta med vildsvin
V: Rotsaksgryta med tofu
Salladsbord: Broccoli, bönsallad, rårivet,

Fredag
H: Burgundisk gryta på nöt, ris
V: Risotto med svamp, ”parmesan”, vitvin, spenat salladsbord: Haricot vert, sallad, kokta rödbetor D: Frukttosca med vaniljglass och/eller grädde

Salladsbordet kan variera VÄLKOMNA ÖNSKAR VI I MATLAG 3

 

 

 

 

 


Meny 24 – 28 februari

Måndag: Frittata (Italiensk omelett med potatis och pumpa)

Bönsallad, morötter, vitkål

Tisdag: H: Fisk i ugn med citronsås

V: Falafel med citronsås

Alla: Potatis, ärtor, vitkål

Onsdag: H: Köttfärssås med ajvar och gröna linser

V: Vegofärs med ajvar och gröna linser

Alla: Pasta, morötter

Torsdag: H: Fisk i ugn med thailändsk sås

V: Halloumi med thailändsk sås

Alla: Ris, rödkål

Fredag: H: Köttfärslimpa med katrinplommon och lök- och senapssås

V: Grönsaksbiffar med lök- och senapssås

Alla: Klyftpotatis, broccoli, grönsallad

Efterrätt: Bärpaj med grädde

Välkomna önskar matlag 2!

 

 


Meny 17-21 februari 2020

Måndag:   Blomkåls- och broccoligratäng m bönsallad mm

 

Tisdag:  Husman:  Panerad fisk m. potatismos och citron

Veg:  Zucchiniplättar m. myntayoghurt, och röda bönor

 

Onsdag: Husman: Isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor

               Veg: Ört- och tomatdoftande grönsakslåda m kokt potatis.

 

Torsdag: Husman: Röd soppa med fisk och klick gräddfil/yoghurt

               Veg: Röd soppa med stekt haloumi och klick gräddfil/yoghurt

 

Fredag:  Husman: Palak lamm (indisk lamm- och spenaträtt)

 Veg:  Palak paneer (indisk ost- och spenaträtt)

Efterrätt: Chokladmousse

Råkost serveras till alla måltider.

Välkomna hälsar matlag 1!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Meny 10-14 februari 2020

Måndag:    Vegetarisk pastagratäng (sojafärs). Pizzasallad

 

Tisdag:        H: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis.

V: Bakpotatis med ”skagenröra”

Alla: Rivna morötter, gröna ärtor

 

Onsdag:     H: Dillkött på lamm.

V: Vegetarisk dillgryta med naturella vegobitar

Alla: Kokt potatis, bönsallad, groddar

 

Torsdag:     Alla: Morotssoppa med fetaostkräm och hembakat filmjölksbröd.

Hoummus, ångad broccoli

Smörgåspålägg ost

 

Fredag:       H: Viltkryddade färsbiffar

V: Färsbiffar på svarta bönor och nötter

Alla: Timjanspotatis, gräddsås med svamp, pressgurka och vitkål/rödkålssallad.

Efterrätt: Glass med halvtinade lingon och varm tjinuskisås.

 

Varmt välkommen!


Meny 3 – 7 februari 2020

MÅNDAG Alla: Lasagne med spenat och keso, pizzasallad

TISDAG Husm: Rosmarinfsk
Veg: Rödbetsgryta, smörstekt halloumi med myntayoghurt
Alla: Varma morötter med dressing och pumpakärnor, ugnsbakad potatis

ONSDAG Alla: Varpus (Jaanas syster) linssoppa med smak av morot och kokos
Hårdmacka med hummus gjord på svenska bönor Ugnspannkaka med sylt

TORSDAG Husm: Köttfärsröra med täcke av blomkålsmousse Veg: Linsröra med täcke av blomkålsmousse
Alla: Kokt potatis, rostad spetskål

FREDAG Husm: Fisk med soja-sweetchili-ingefära-sås
Veg: Grönsaker och tofu stekta med soja-sweetchili- ingefära-sås
Alla: Ris, quinoa från Gotland, gröna ärtor, blandad grönsallad
Dessert: Fruktkompott serverad med grekisk yoghurt

VÄLKOMMEN!

önskar Matlag 5

 


Meny 27-31 januari 2020

Måndag: Broccoli- och ostpaj serveras med gräddfil.

Tisdag: Husman: Gammaldags köttsoppa med klimp. Vegetarisk: Grönsakssoppa med citrondoftande omelett, hårt bröd med ost.

Onsdag: Husman: Pasta Bolognese. Vegetarisk: Pasta Bolognese med sojafärs.

Torsdag: Husman: Jennifers fisk. Vegetarisk: Grönsaksgratäng.

Fredag: Husman: Navarin d’céleri (lammkött i tomat och selleri med dragonsås). Vegetarisk: Oumph i tomat och selleri med dragonsås.

Alla: Rostade potatishalvor.

Dessert: Oreokaka med chokladgrädde och hallon.

Till alla måltider serveras ett varierat salladsbord!

Välkomna önskar matlag 4!


Meny 20-25 januari 2020

Måndag
Lasagne med spenat, bönor och ost Salladsbord: Rivna morötter, groddar

Tisdag
H: Sesampanerad makrillfilé med cole slaw och potatis V: Quinoaburgare hamburgerbröd och cole slaw Salladsbord: rivna rödbetor, groddar, picklad rödlök

Onsdag
H: Kålpudding (nötfärs) med potatis och lingonsylt V: Kålpudding (sojafärs) med potatis och lingonsylt Salladsbord: morotsslantar, groddar

Torsdag
H: Tacofisk, (kryddad creme fraiche) potatis V: Rotfruktsgryta med linser
Salladsbord: Broccoli, rårivet, groddar

Fredag
H: Burgundisk gryta på nöt
V: Risotto med svamp, ”parmesan”, vitvin Haricot vert, sallad
D: Frukttosca med vaniljglass och/eller grädde

Salladsbordet kan variera

VÄLKOMNA ÖNSKAR VI I MATLAG 3


Meny 13-17 januari 2020

Måndag: Frittata (italiensk omelett med potatis och pumpa). Bönsallad, morötter, vitkål.

Tisdag: Husman: Fisk i ugn med citronsås. Vegetariskt: Falafel med citronsås. Alla: Potatis, ärtor och vitkål.

Onsdag: Husman: Köttfärssås med ajvar och gröna linser. Vegetariskt: Vegofärs med ajvar och gröna linser. Alla: Pasta, morötter.

Torsdag: Husman: Fisk i ugn med thailändsk sås. Vegetariskt: Halloumi med thailändsk sås. Alla: Ris, råkost.

Fredag: Husman: Köttfärslimpa med katrinplommon och senapssås Vegetariskt: Grönsaksbiffar med senapssås Alla: Klyftpotatis, broccoli, grönsallad

Efterrätt: Bärpaj med grädde.

Välkomna önskar matlag 2!


Meny 7 – 10 januari 2020

Tisdag: Husman: Stekt strömmingsflundra med potatismos och smält smör.

Vegetarisk: Zucchiniplättar med myntayoghurt och röda bönor.

Onsdag: Husman: Pannbiff med lök och skivad potatis.

Vegetarisk: Ört- och tomatdoftande grönsakslåda.

Torsdag: Husman: Röd fisksoppa med klick gräddfil/yoghurt.

Vegetarisk: Soppa med bladspenat, linser, curry och grädde.

Fredag: Husman: Gulasch: ungersk kött- och paprikagryta med ris.

Vegetarisk: Palak paneer: indisk ost- och spenaträtt.

Efterrätt: Chokladmousse.

Välkomna hälsar matlag 1!


Meny 16 – 20 december

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis.

Vegetarisk: Bakpotatis med ”skagenröra”

Alla: Bönsallad, morotssallad med sesamfrö och groddar.

Onsdag:     Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp.

Vegetarisk: Vegetariskgryta med rotsaker, svamp och stekta tärningar av halloumi.

Alla: Kokt ris, haricots verts, vitkålssallad de luxe.

Torsdag:     Alla: Julbord

Fredag:       Alla: Smått och gott ur husets skafferi.

 

Varmt välkommen önskar matlag 6!

 


Meny 9 – 13 december

Vi fortsätter med svenskodlat från Gotland!

MÅNDAG Alla: Lasagne med spenat och keso
Pizzasallad och sallad på vita bönor & bondbönor från Gotland

TISDAG Husman: Rosmarinfsk Veg: Rödbetsgryta, stekt halloumi & myntayoghurt Alla: Kokt potatis, morotssallad med rostade pumpafrön

ONSDAG Alla: Varpus linssoppa med smak av morot och kokos Tillbehör: Varma ostsmörgåsar

TORSDAG Husman: Köttfärsröra med täcke av blomkålsmousse Veg: Gotlandslinsröra med täcke av blomkålsmousse Alla: Kokt potatis, haricots verts

FREDAG Husman: Ugnsbakad fsk med soja-sweetchili-ingefära-sås Veg: Grönsaker och tofu stekta med soja-sweetchili- ingefära-sås
Alla: Ris, quinoa från Gotland, gröna ärtor

Dessert: Saffranskaka med grädde

VÄLKOMMEN!

önskar Matlag 5


Meny 2- 6 december

Måndag: Grönkålssoppa med citronkryddad hummus på tortillabröd, tunna pannkakor bärssylt.

Tisdag: Husman: Laxpudding med skirat smör. Veg: Auberginepudding med parmesangrädde. Alla: sommargurka, rivna morötter.

Onsdag: Husman: Pasta Bolognese. Veg: Pasta Bolognese/veg. Alla: Rivna morötter, ärtkräm.

Torsdag: Husman:  Jennifers fisk i ugn med purjo/parmesangrädde. Veg: Grönsaksgratäng med parmesangrädde. Alla: Ångad morot och kålrot.

Fredag: Husman: Köttgryta/nöt och rostade rotfrukter. Veg: Gryta med Oumph, rostade rotfrukter. Alla: Broccoli, grönsallad, picklade lök, hemgjord tomatsalsa.

Dessert: Smördegsbakelser med citrongrädde och husets bär.

VÄLKOMNA ÖNSKAR MATLAG 4!

 


Meny 25-29 november

Måndag
Lasagne med spenat, bönor och ost. Salladsbord: Rivna morötter, groddar

Tisdag
H: Sesampanerad makrillfilé med cole slaw och potatis V: Quinoaburgare hamburgerbröd och cole slaw. Salladsbord: morotsslantar, groddar, picklad rödlök

Onsdag
H:Mustig höstgryta med kött, potatis V:Mustig höstgryta, potatis.  Salladsbord: groddar, gröna bönor

Torsdag
H: Kålpudding (nötfärs) med potatis och lingonsylt V: Kålpudding (sojafärs) med potatis och lingonsylt. Salladsbord: rivna morötter, groddar

Fredag
H: Burgundisk gryta på vildsvin,
V: Risotto med svamp, (trattisar bl.a) ”parmesan”, vitvin Båda rödbetor
D: Frukttosca med vaniljglass och/eller grädde

Salladsbordet kan variera

VÄLKOMNA ÖNSKAR VI I MATLAG 3


Meny 18-23 november 

Måndag: Frittata (italiensk omelett med potatis och pumpa). Tomatsallad, morötter.

Tisdag: Husman: Fisk i ugn med citronsås. Vegetariskt: Falafel med citronsås. Alla: Potatis, ärtor och vitkål.

Onsdag: Husman: Köttfärssås med ajvar och gröna linser. Vegetariskt: Vegofärs med ajvar och gröna linser. Alla: Pasta, morötter.

Torsdag: Husman: Fisk i ugn med thailändsk sås. Vegetariskt: Halloumi med thailändsk sås. Alla: Ris, råkost.

Fredag: Husman: Köttfärslimpa med katrinplommon och senapssås Vegetariskt: Grönsaksbiffar med senapssås Alla: Klyftpotatis, broccoli, grönsallad

Efterrätt: Glass med bär

Välkomna önskar matlag 2!

 


Meny 11-15 november

Måndag: Blomkåls- och broccoligratäng m bönsallad mm

Tisdag: Husman: Stekt strömmingsflundra m. potatismos och smält smör

Veg: Zucchiniplättar m. myntayoghurt, och röda bönor

Onsdag: Husman: Pannbiff med lök

Veg: Fyllda gratinerade auberginer

Torsdag:  Husman: Röd fisksoppa med klick gräddfil/yoghurt

Veg: Soppa med bladspenat, linser, curry och grädde

Hembakat bröd med ärtpesto

Fredag:   Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris

Ostsufflé med grönsallad

Efterrätt: Chokladmousse

Råkost serveras till alla måltider.

                                     Välkomna hälsar matlag 1!


Meny 4 – 8 november

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis. Vegetarisk: Bakpotatis med ”skagenröra” Alla: Bönsallad, morotssallad med sesamfrö och groddar.

Onsdag: Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp. Vegetarisk: Vegetariskgryta med rotsaker, svamp och rostade kikärtor. Alla: Kokt råris, haricots verts, vitkålssallad de luxe.

Torsdag:  Alla: Krämig potatissoppa och hembakat filmjölksbröd, ost, hoummus, ångad broccoli, rårivna morötter.

Som topping till soppan serveras rostade kavringsmulor med grovhackade cashewnötter.

Fredag:  Husman : Viltfärsbiffar Vegetarisk: Färsbiffar på svarta bönor och nötter Alla: Timjansrostade potatisklyftor, rårörda lingon, gräddsås med svamp, pressgurka och rödkålssallad med äpple.

Efterrätt: Äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass

 Varmt välkommen önskar matlag 6!

 


Meny 28 oktober- 1 november 2019

Denna vecka provar vi på lite svenskodlat!

Måndag: Alla: Ugnsrostade grönsaker serverade med keso. Sallad på vita bönor och delikatesslinser från Gotland.

Tisdag: Husman: Rosmarinfisk. Veg: Rödbetsgryta, stekt halloumi och myntayoghurt. Alla: Kokt potatis, morotssallad med rostade pumpafrön.

Onsdag: Alla:Smakrik fänkål- och sellerisoppa. Tillbehör: Knaperstekt bacon, hummus gjord på gråört från Gotland och hembakt bröd.

Torsdag: Köttfärsröra med täcke av blomkålsmousse. Veg. Gotlandslinsröra med täcke av blomkålsmousse. Alla: Kokt potatis, varm spenat.

Fredag: Husman: Ugnsbakad fisk med soja/sweetchilisås och ingefära. Veg: Grönsaker och tofu stekta med soja/sweetchilisås och ingefära. Alla: Ris, quinoa från Gotland, gröna ärtor. Dessert: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelbiskvier.

Välkomna önskar matlag 5!


Meny 21-25 oktober 2019

Måndag: Grönkålssoppa med citronkryddad hummus på tortillabröd, tunna pannkakor, vinbärssylt

Tisdag: Laxpudding med skirat smör. Veg: Auberginepudding med skirat smör. Alla: Sommargurka, ärtkräm

Onsdag: Pasta bolognese. VEg: vegetarisk pasta bolognese. Alla: treveckorssallad, morotskräm

Torsdag: Jennifers fisk i ugn med purjo/parmesangrädde. Veg: Grönsaksgratäng med parmesangrädde. Alla: hackad mangold (den sista från huset), riven morot, kålrot.

Fredag: Älg/nötgryta. Veg: Nästan älg/nötgryta med oumph. Alla: broccoli, grönsallad, picklad lök, grön tomatsalsa.

Dessert: smördegsbakelser med citrongrädde och husets bär.


Meny 14-18 oktober 2019

Måndag
Gratinerad pasta med spenat, bönor och ost Keso
Salladsbord: Blomkål, gröna ärtor och groddar

Tisdag
H: Sesampanerad makrillfilé med kålspetsslaw och potatis V: Quinoaburgare med hamburgerbröd, picklad rödlök och kålspetsslaw och saltgurka
Salladsbord: Bönsallad, morötter och groddar

Onsdag
Mustig höstgryta och gratinerad ostsmörgås Salladsbord: Groddar, broccoli och kikärtssallad

Torsdag
H: Kålpudding
V: Vegetarisk kålpudding
Alla: Potatis och lingonsylt
Salladsbord: Groddar, bönsallad och kikärtssallad

Fredag
H: Vildsvinsstek med sås och klyftpotatis
V: Svampgryta (kantareller, vita och svarta bönor) m m och ricottaost
D: Bärpaj med knaprigt täcke och vaniljglass och/eller grädde Salladsbord: Groddar, rårivna rödbetor med pepparrotsgrädde och bönsallader

VÄLKOMNA ÖNSKAR VI I MATLAG 3


Meny vecka 41, 7-11/10 2019

Måndag:  Frittata (Italiensk omelett med potatis och pumpa)

Tomatsallad, morötter, vitkål

 

Tisdag:    H: Fisk i ugn med citronsås

V: Falafel med citronsås

Alla: Potatis, ärtor, vitkål

 

Onsdag:  H: Köttfärssås med ajvar och gröna linser

V: Vegofärs med ajvar och gröna linser

Alla: Pasta, morötter

 

Torsdag: H: Fiskgryta med jordärtskockor och andra rotfrukter

V: Halloumi med jordärtskockor och andra rotfrukter

Alla: Ris, gurka och tomater

 

Fredag:    H: Eko-kyckling

V: Grönsaksbiffar

Alla: Ratatouille, klyftpotatis, grönsallad

Efterrätt: Glass med jordgubbar

 

Välkomna önskar matlag 2!


MENY 30 SEPTEMBER – 4 OKTOBER 2019

Måndag: Blomkåls- och broccoligratäng m bönsallad mm

Tisdag:   Stekt strömmingsflundra m. potatismos och skirat smör

Zucchiniplättar m. myntayoghurt, och röda bönor

Onsdag:  Pannbiff med lök

Auberginer fyllda med grönsaker och svamp mm

Torsdag:  Röd fisksoppa med klick gräddfil/yoghurt

Soppa med bladspenat, linser, curry och grädde

Fredag:   Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris

Ostsufflé med grönsallad

Efterrätt: Paj på våra egna vinbär


 

MENY 23 – 27 SEPTEMBER

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis.

Vegetarisk:Bakpotatis med ”skagenröra”

Alla: Ångade rödbetor, rostade frön.

Onsdag:     Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp serveras med ris.

Vegetarisk: Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Alla: Haricots verts, groddar.

Torsdag:     Alla:Krämig potatissoppa och hembakat filmjölksbröd, hoummus, ångad broccoli.

Husman: Som topping till soppan serveras isterbandsfräs

Vegetarisk: Som topping till soppan serveras rostade kavringsmulor med grovhackade cashewnötter.

Fredag:       Husman: Viltfärsbiffar

Vegetarisk: Färsbiffar på svarta bönor och nötter

Alla: Rostade rotsaker, rårörda lingon, gräddsås med svamp,

pressgurka och grönsallad.

Efterrätt: Äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass

 Varmt välkommen önskar matlag 6!


MENY 16 – 20 SEPTEMBER

Måndag: Ugnsrostade grönsaker serverade med Keso, sallad på vita bönor.
Tisdag: HUSMAN: Rosmarinfisk,
             VEG: Rödbetsgryta, stekt halloumi och myntayoghurt,
             ALLA: Kokt potatis, varm morots- och pumpasallad.
Onsdag: ALLA: Smakrik fänkål och sellerisoppa

TILLBEHÖR: Knaperstekt bacon, hummus, bröd.

Torsdag: HUSMAN: Köttfärsfyllda paprikor

VEG: Lins- och riskfyllda paprikor

ALLA: Kokt potatis, varm spenat.

Fredag: HUSMAN: Ugnsbackad lax med soja och sweetchilisås och ingefära.

VEG: Grönsaker och tofu stekta med soja och sweetchilisås och ingefära.

ALLA:  Ris, ärtor.

DESSERT: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelkakor

VÄLKOMNA önskar matlag 5!

 

 

Translate »