Middagsmeny

Meny och bokningslista för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.

Anmäl dig senast kl 21 dagen innan. Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Välkommen till bords!

 


Meny 18-22 mars

Måndag:
Belugalasagne

Tisdag:
Husman: Stekt makrillfilè
Veg: Morot & Jordnötsbiffar Alla: Potatis & Gräslöksfraiche

Onsdag:
HAVIVA – Nordafrikansk gryta Hembakat bröd med pålägg.

Torsdag:
Husman: Vit fisk med ingefära & kokosmjölk
Veg: Gräddbakad sötpotatis med ingefära, linssallad med fetaost Alla: Ris

Fredag:
Husman: Älgfärsbiffar
Veg: Kikärtscurry med haloumi
Alla: Potatisgratäng
Dessert: Glass med havrefras & chokladsås

Alla dagar serveras ett varierat salladsbord!

Varmt Välkommna !!
önskar matlag 6

 


Meny vecka 10

Meny 4 – 8 mars, matlag 4

 

Mándag: Paella med mandel och ost

Tisdag: Stekt fisk med spenat
veg: Selleribiffar med spenat kokt potatis
Fettisdagssemla till kaffet!

Onsdag: Köttfärsbiffar med tunn skysis
Veg: Sojabiffar med tunn skysås
alla: Ugnsrostade rotsaker

Torsdag: Pasta i god gråddig sás med tomat och örter.
Serveras med finriven morot, rostad grönkal och hackad mandel

Fredag: Filé, biff och entrecóte från vår fina älg, serveras med stekt svamp, bearnaissås och timjanpotatis.
Veg: Halloumibiffar med len ostkräm, svamp och rödbetshummus
Dessert: Kryddigt saftig fruktsallad med glass eller grädde och maränger

Till alla måltider serveras varierade grönsaker.

Välkomna hela veckan!

 


Meny vecka 8

 

Måndag:  Frittata, coleslow
Frittata är en italiensk omelett med potatis och pumpa.

 

Tisdag: Fisk med dillsås
V: Halloumi med dillsås
Alla: Potatis, ärtor

 

Onsdag: Köttfärssås med linser
V: Vegofärs med linser
Alla: Pasta

 

Torsdag: Spenatsoppa, ägghalvor, bröd, gurka
H: Pålägg: Kalkon
V: Pålägg: Ost

 

Fredag: Ugnsbakad lax på fänkålsbädd med kall dillsås
V: Lök- och fänkålspaj, granatäppelsallad
Alla: Potatis, broccoli
Efterrätt: Glass med jordgubbssås

Matlag 2 hälsar alla grannar välkomna till bords!

 


Meny vecka 7

11 – 15 FEBRUARI

Måndag: Medelhavsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

Tisdag:   Stekt strömmingsflundra med potatismos/pressad potatis

Zucchiniplättar med myntayoghurt och provencalsk bönröra

Onsdag:  Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris

Ugnsbakad rotselleri & tomathalvor med bladspenat och ris

Torsdag:  Fiskpudding

Finsk kålrotslåda

Fredag:   Coq au vin = tupp i vin (kyckling m lök, champinjoner mm.) kokt potatis

Ostsufflé med blandad sallad, kokt potatis

Efterrätt: Citrussallad med kardemumma och kanel

 

Råkost serveras till alla måltider. Välkomna! hälsar matlag 1.

 

 

Translate »