Middagsmeny

Meny och bokningslista för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.

Anmäl dig senast kl 21 dagen innan. Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Välkommen till bords!


Meny 18-23 november 

Måndag: Frittata (italiensk omelett med potatis och pumpa). Tomatsallad, morötter.

Tisdag: Husman: Fisk i ugn med citronsås. Vegetariskt: Falafel med citronsås. Alla: Potatis, ärtor och vitkål.

Onsdag: Husman: Köttfärssås med ajvar och gröna linser. Vegetariskt: Vegofärs med ajvar och gröna linser. Alla: Pasta, morötter.

Torsdag: Husman: Fisk i ugn med thailändsk sås. Vegetariskt: Halloumi med thailändsk sås. Alla: Ris, råkost.

Fredag: Husman: Köttfärslimpa med katrinplommon och senapssås Vegetariskt: Grönsaksbiffar med senapssås Alla: Klyftpotatis, broccoli, grönsallad

Efterrätt: Glass med bär

Välkomna önskar matlag 2!

 


Meny 11-15 november

Måndag: Blomkåls- och broccoligratäng m bönsallad mm

Tisdag: Husman: Stekt strömmingsflundra m. potatismos och smält smör

Veg: Zucchiniplättar m. myntayoghurt, och röda bönor

Onsdag: Husman: Pannbiff med lök

Veg: Fyllda gratinerade auberginer

Torsdag:  Husman: Röd fisksoppa med klick gräddfil/yoghurt

Veg: Soppa med bladspenat, linser, curry och grädde

Hembakat bröd med ärtpesto

Fredag:   Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris

Ostsufflé med grönsallad

Efterrätt: Chokladmousse

Råkost serveras till alla måltider.

                                     Välkomna hälsar matlag 1!


Meny 4 – 8 november

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis. Vegetarisk: Bakpotatis med ”skagenröra” Alla: Bönsallad, morotssallad med sesamfrö och groddar.

Onsdag: Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp. Vegetarisk: Vegetariskgryta med rotsaker, svamp och rostade kikärtor. Alla: Kokt råris, haricots verts, vitkålssallad de luxe.

Torsdag:  Alla: Krämig potatissoppa och hembakat filmjölksbröd, ost, hoummus, ångad broccoli, rårivna morötter.

Som topping till soppan serveras rostade kavringsmulor med grovhackade cashewnötter.

Fredag:  Husman : Viltfärsbiffar Vegetarisk: Färsbiffar på svarta bönor och nötter Alla: Timjansrostade potatisklyftor, rårörda lingon, gräddsås med svamp, pressgurka och rödkålssallad med äpple.

Efterrätt: Äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass

 Varmt välkommen önskar matlag 6!

 


Meny 28 oktober- 1 november 2019

Denna vecka provar vi på lite svenskodlat!

Måndag: Alla: Ugnsrostade grönsaker serverade med keso. Sallad på vita bönor och delikatesslinser från Gotland.

Tisdag: Husman: Rosmarinfisk. Veg: Rödbetsgryta, stekt halloumi och myntayoghurt. Alla: Kokt potatis, morotssallad med rostade pumpafrön.

Onsdag: Alla:Smakrik fänkål- och sellerisoppa. Tillbehör: Knaperstekt bacon, hummus gjord på gråört från Gotland och hembakt bröd.

Torsdag: Köttfärsröra med täcke av blomkålsmousse. Veg. Gotlandslinsröra med täcke av blomkålsmousse. Alla: Kokt potatis, varm spenat.

Fredag: Husman: Ugnsbakad fisk med soja/sweetchilisås och ingefära. Veg: Grönsaker och tofu stekta med soja/sweetchilisås och ingefära. Alla: Ris, quinoa från Gotland, gröna ärtor. Dessert: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelbiskvier.

Välkomna önskar matlag 5!


Meny 21-25 oktober 2019

Måndag: Grönkålssoppa med citronkryddad hummus på tortillabröd, tunna pannkakor, vinbärssylt

Tisdag: Laxpudding med skirat smör. Veg: Auberginepudding med skirat smör. Alla: Sommargurka, ärtkräm

Onsdag: Pasta bolognese. VEg: vegetarisk pasta bolognese. Alla: treveckorssallad, morotskräm

Torsdag: Jennifers fisk i ugn med purjo/parmesangrädde. Veg: Grönsaksgratäng med parmesangrädde. Alla: hackad mangold (den sista från huset), riven morot, kålrot.

Fredag: Älg/nötgryta. Veg: Nästan älg/nötgryta med oumph. Alla: broccoli, grönsallad, picklad lök, grön tomatsalsa.

Dessert: smördegsbakelser med citrongrädde och husets bär.


Meny 14-18 oktober 2019

Måndag
Gratinerad pasta med spenat, bönor och ost Keso
Salladsbord: Blomkål, gröna ärtor och groddar

Tisdag
H: Sesampanerad makrillfilé med kålspetsslaw och potatis V: Quinoaburgare med hamburgerbröd, picklad rödlök och kålspetsslaw och saltgurka
Salladsbord: Bönsallad, morötter och groddar

Onsdag
Mustig höstgryta och gratinerad ostsmörgås Salladsbord: Groddar, broccoli och kikärtssallad

Torsdag
H: Kålpudding
V: Vegetarisk kålpudding
Alla: Potatis och lingonsylt
Salladsbord: Groddar, bönsallad och kikärtssallad

Fredag
H: Vildsvinsstek med sås och klyftpotatis
V: Svampgryta (kantareller, vita och svarta bönor) m m och ricottaost
D: Bärpaj med knaprigt täcke och vaniljglass och/eller grädde Salladsbord: Groddar, rårivna rödbetor med pepparrotsgrädde och bönsallader

VÄLKOMNA ÖNSKAR VI I MATLAG 3


Meny vecka 41, 7-11/10 2019

Måndag:  Frittata (Italiensk omelett med potatis och pumpa)

Tomatsallad, morötter, vitkål

 

Tisdag:    H: Fisk i ugn med citronsås

V: Falafel med citronsås

Alla: Potatis, ärtor, vitkål

 

Onsdag:  H: Köttfärssås med ajvar och gröna linser

V: Vegofärs med ajvar och gröna linser

Alla: Pasta, morötter

 

Torsdag: H: Fiskgryta med jordärtskockor och andra rotfrukter

V: Halloumi med jordärtskockor och andra rotfrukter

Alla: Ris, gurka och tomater

 

Fredag:    H: Eko-kyckling

V: Grönsaksbiffar

Alla: Ratatouille, klyftpotatis, grönsallad

Efterrätt: Glass med jordgubbar

 

Välkomna önskar matlag 2!


MENY 30 SEPTEMBER – 4 OKTOBER 2019

Måndag: Blomkåls- och broccoligratäng m bönsallad mm

Tisdag:   Stekt strömmingsflundra m. potatismos och skirat smör

Zucchiniplättar m. myntayoghurt, och röda bönor

Onsdag:  Pannbiff med lök

Auberginer fyllda med grönsaker och svamp mm

Torsdag:  Röd fisksoppa med klick gräddfil/yoghurt

Soppa med bladspenat, linser, curry och grädde

Fredag:   Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris

Ostsufflé med grönsallad

Efterrätt: Paj på våra egna vinbär


 

MENY 23 – 27 SEPTEMBER

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis.

Vegetarisk:Bakpotatis med ”skagenröra”

Alla: Ångade rödbetor, rostade frön.

Onsdag:     Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp serveras med ris.

Vegetarisk: Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Alla: Haricots verts, groddar.

Torsdag:     Alla:Krämig potatissoppa och hembakat filmjölksbröd, hoummus, ångad broccoli.

Husman: Som topping till soppan serveras isterbandsfräs

Vegetarisk: Som topping till soppan serveras rostade kavringsmulor med grovhackade cashewnötter.

Fredag:       Husman: Viltfärsbiffar

Vegetarisk: Färsbiffar på svarta bönor och nötter

Alla: Rostade rotsaker, rårörda lingon, gräddsås med svamp,

pressgurka och grönsallad.

Efterrätt: Äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass

 Varmt välkommen önskar matlag 6!


MENY 16 – 20 SEPTEMBER

Måndag: Ugnsrostade grönsaker serverade med Keso, sallad på vita bönor.
Tisdag: HUSMAN: Rosmarinfisk,
             VEG: Rödbetsgryta, stekt halloumi och myntayoghurt,
             ALLA: Kokt potatis, varm morots- och pumpasallad.
Onsdag: ALLA: Smakrik fänkål och sellerisoppa

TILLBEHÖR: Knaperstekt bacon, hummus, bröd.

Torsdag: HUSMAN: Köttfärsfyllda paprikor

VEG: Lins- och riskfyllda paprikor

ALLA: Kokt potatis, varm spenat.

Fredag: HUSMAN: Ugnsbackad lax med soja och sweetchilisås och ingefära.

VEG: Grönsaker och tofu stekta med soja och sweetchilisås och ingefära.

ALLA:  Ris, ärtor.

DESSERT: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelkakor

VÄLKOMNA önskar matlag 5!

 

 

Translate »