Middagsmeny

Meny och bokningslista för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.

Anmäl dig senast kl 21 dagen innan. Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Välkommen till bords!


Meny vecka 44

29 oktober – 2 november
matlag 6

Måndag
A: Belugalasagne. Morötter, rödkål

Tisdag
H: Stekt makrill med gräslöksfraiche
V: ”Kräftströmming” (aubergine)
A: Potatis, kokta ärtor, vitkål

Onsdag
H: Färslimpa med massa stekt lök
V: Quinoabollar med het yogurtsås
A: Potatis, rödbetor, rotselleri

Torsdag
H: Vit fisk med ingefära & kokosmjölk
V: Sötpotatisgratäng med ingefära & linssallad med fetaostströssel
A: Ris, Broccoli, sallad på svarta bönor

Fredag
H: Rödvinsmarinerad köttgryta
V: Indisk blomkålsgryta
A: Potatis,haricots verts, grönkålssallad
D: Toscaäpplen med vispad grädde

 

Meny vecka 45

5 – 9 November
matlag 1

Måndag
Medelhavsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

Tisdag
Stekt strömmingsflundra med potatismos/pressad potatis
Zucchiniplättar med myntayoghurt, provencalsk svart-bön-röra

Onsdag
Gulasch = ungersk kött- och paprikagryta, med ris
Ugnsbakad rotselleri med paprikasås och ris

Torsdag
Fiskpudding
Finsk kålrotslåda

Fredag
Coq au vin=tupp i vin (kyckling m lök, champinjoner mm.)
Panerad getost med broccoli 
Efterrätt: Fruktsallad med vispgrädde

Råkost serveras till alla måltider.

 

Meny vecka 46

12 – 16 november
Matlag 2

Måndag
Alla: Orientalisk kikärtsgryta
Ris, broccoli, rödbetor och morötter

Tisdag
Husman: Thailändsk fisk i ugn
Veg: Thailändsk gryta med vita bönor
Alla: Morotssallad och vitkålssallad

Onsdag
Husman: Köttfärssås med ajvar och linser
Veg: Vegfärssås med ajvar och linser
Alla: Pasta, sallad (säsongens färska)

Torsdag
Alla: Spenatsoppa med ägghalvor
Bröd och ost
Morotssallad och vitkålssallad

Fredag
Husman: Fisk Balaton
Veg: Tofu Balaton
Alla: Ugnsrostade grönsaker, sallad (säsongens färska)
Dessert: Äppelsmulpaj med vispad grädde

 

Meny vecka 47

19 – 23 november
Matlag 3

Måndag
A:Chili sin carne
Brytbönor, rårivna morötter och brysselkål

Tisdag
H: Makrillfilé med gräslöksfraiche
V: Sesampanerad halloumi och tofu med gräslöksfraiche
Alla: Rödkål, gröna ärtor, blomkål och potatis

Onsdag
H: Korv Stroganoff med chorizo
V: Korv Stroganoff med vegetarisk chorizo
Alla: Råris, brynta morötter, brysselkål och coleslaw

Torsdag
H: Fisk i krämig/gräddig sås och potatis
V: Kikärtsbiffar med fetaost och purjolök
Alla: Potatis, svarta bönsallad, broccoli och gröna ärtor

Fredag
H: Marinerade kycklinglår-filéer med klyftpotatis och örtyoghurt
V: Purjolökspaj
Alla: Kikärtssallad, blomkål och kokta rödbetor
D: Lingonparfait alternativt äppelpaj

 

Meny vecka 48

26 – 30 november
matlag 4

Måndag
A:Paella med mandel och ost
Rödbetor och morötter

Tisdag
H:Torsk i krämig sås
V: Gratinerade auberginer
A: Kokt potatis, morotssallad och ångad purjolök

Onsdag
H: Kåldolmar
V: Kåldolmar
A: Kokt potatis, rörörda lingon, pressgurka

Torsdag
H: Tacos med kryddig köttfärs
V: Tacos med kryddig bönröra
A: Lök, tomater, sallad, avokadokräm, majs, jalapeno, chilisås mm

Fredag
H: Varmrökt lax med örtsås
V: Zucchini/fetabiffar med örtsås
A: Kokt potatis, kålrabbi, ångad broccoli, mangosallad
D: Ricecrisptårta med röda vinbär

 

Meny vecka 49

3 – 7 december
matlag 5

Måndag
A:Höstgryta med paprika och sockerärtor
Vitkålssallad, vitbönsallad, groddar

Tisdag
H:Fisk med ansjovis och kaprissås
V:Ugnstekt sötpotatis, pumpa, mm, med kaprisraita
A:Kokt potatis, rödbetor i olivolja

Onsdag
A:Broccoli/ost soppa
Bröd, hummus, kallskuret

Torsdag
H:Chilimarinerad fisk
V:Chilimarinerad tofu
A:Blomkålsmos, dagens sallader

Fredag
H:Dillkött
V:Rödbetsgryta med tomat, halloumi
A:Kokt potatis, kokta morötter, ättiksgurka
D:Äppelpaj med marängtäcke

 

 

Translate »