Middagsmeny

Meny och bokningslista för kommande vecka sätts upp vid ingången till matsalen senast på söndagskvällen.

Anmäl dig senast kl 21 dagen innan. Ring 072-15 10 540 om du behöver kontakta någon i tjänstgörande matlag eller bara anmäla att du blir sen.

Välkommen till bords!

 


MENY 23 – 27 SEPTEMBER

Måndag:    Vegetarisk moussaka (sojafärs), rivna morötter och gröna ärtor.

Tisdag:        Husman: Fiskgratäng på spenatbädd med dillsås och kokt potatis.

Vegetarisk:Bakpotatis med ”skagenröra”

Alla: Ångade rödbetor, rostade frön.

Onsdag:     Husman: Korvgryta med rotsaker och svamp serveras med ris.

Vegetarisk: Halloumipytt med örtsmör och senapskräm med äpple

Alla: Haricots verts, groddar.

Torsdag:     Alla:Krämig potatissoppa och hembakat filmjölksbröd, hoummus, ångad broccoli.

Husman: Som topping till soppan serveras isterbandsfräs

Vegetarisk: Som topping till soppan serveras rostade kavringsmulor med grovhackade cashewnötter.

Fredag:       Husman: Viltfärsbiffar

Vegetarisk: Färsbiffar på svarta bönor och nötter

Alla: Rostade rotsaker, rårörda lingon, gräddsås med svamp,

pressgurka och grönsallad.

Efterrätt: Äppelsmulpaj med vaniljsås eller glass

 Varmt välkommen önskar matlag 6!


MENY 16 – 20 SEPTEMBER

Måndag: Ugnsrostade grönsaker serverade med Keso, sallad på vita bönor.
Tisdag: HUSMAN: Rosmarinfisk,
             VEG: Rödbetsgryta, stekt halloumi och myntayoghurt,
             ALLA: Kokt potatis, varm morots- och pumpasallad.
Onsdag: ALLA: Smakrik fänkål och sellerisoppa

TILLBEHÖR: Knaperstekt bacon, hummus, bröd.

Torsdag: HUSMAN: Köttfärsfyllda paprikor

VEG: Lins- och riskfyllda paprikor

ALLA: Kokt potatis, varm spenat.

Fredag: HUSMAN: Ugnsbackad lax med soja och sweetchilisås och ingefära.

VEG: Grönsaker och tofu stekta med soja och sweetchilisås och ingefära.

ALLA:  Ris, ärtor.

DESSERT: Nyponsoppa med vispgrädde och mandelkakor

VÄLKOMNA önskar matlag 5!

 

 

Translate »